Hlavní obsah

Argentina porazila v odvetě Brazílii, ale nakonec jí to nebylo nic platné

Buenos Aires

Fotbalisté Argentiny porazili díky dvěma gólům debutanta Ignacia Scocca v přípravném utkání 2:1 Brazílii. Pětinásobní mistři světa, kteří stejně jako jejich soupeři nastoupili pouze s hráči z domácí ligy, však vyhráli následný penaltový rozstřel a stali se celkovými vítězi takzvaného Superclásika de las Américas.

Foto: Eduardo di Baia, ČTK/AP

Ignacio Scocco se raduje z gólu do sítě Brazílie.

Článek

Dvojzápas mezi dvěma jihoamerickými fotbalovými velmocemi měl první díl už v září, kdy Brazílie doma v městě Goiania vyhrála 2:1. Odveta se měla hrát už 3. října, nicméně kvůli problémům s osvětlením na stadiónu v Resistencii byl duel odložen o měsíc a půl na středu do Buenos Aires.

Hrdinou zápasu se stal nejlepší střelec argentinské ligy Scocco, jenž si v sedmadvaceti letech připsal snový debut na národní tým. Na trávník stadiónu Bombonera přišel až jako střídající hráč a v 80. minutě otevřel skóre z penalty, poté co Jean fauloval v pokutovém území Juana Manuela Martíneze.

O vyrovnání se čtyři minuty nato postaral bývalý útočník Lyonu Fred, ale Scocco zajistil gólem v poslední minutě Argentině prestižní vítězství v zápase. Následný penaltový rozstřel rozhodla brazilská hvězda Neymar.

Přípravné fotbalové utkání v Buenos Aires:
Argentina - Brazílie 2:1 (0:0), na pen. 3:4

Reklama

Související témata: