Hlavní obsah

VIDEO: Skandál v Indonésii. Rozhodčí dostal po nařízení penalty pěstí do obličeje

Bandung

Hodně divokou koncovku měl zápas indonéské Super Ligy mezi týmy Pelita Jaya a Persiwa Wamena. Za stavu 1:1 odpískal rozhodčí Muhaimin pokutový kop ve prospěch domácího týmu, jehož nařízení se však fotbalistům Persiwy ani trochu nelíbilo. Kolem hlavního arbitra se hosté bleskově slétli jako vosy a proti verdiktu mohutně protestovali. Nervy na uzdě pak neudržel Pieter Rumaropen, jenž přiběhl k sudímu a zezadu mu uštědřil tvrdý levý hák přímo do obličeje.

Inzultace rozhodčího v Indonésii.

 
Článek

K incidentu došlo v 81. minutě, krátce poté, co obránce Onorionde Kughegbe čistě vypíchl v šestnáctce protihráči míč a ten následně přes jeho nohy přepadl.

Sudí ovšem posoudil celou situaci jako nedovolený zákrok ze strany hostujícího zadáka a ukázal na penaltový puntík. Muhaiminovo rozhodnutí následně neunesl Rumaropen, který ho po krátkém sprintu inzultoval.

Utkání se nakonec dohrálo, byť bylo zhruba na patnáct minut přerušeno. Muhaimin odjel do nemocnice kvůli nadměrnému krvácení z nosu. Řízení duelu převzal jeden z jeho kolegů, který Rumaropenovi ukázal červenou kartu. Penalta se nakonec kopala, k míči se postavil Gaston Castano a rozhodl o výhře domácích 2:1.

Reklama

Související témata: