Hlavní obsah

VIDEO: Do Prahy se sjely tisíce fanoušků na večerní Superpohár

Praha

Do Prahy se sjely tisíce fanoušků na večerní utkání fotbalového Superpoháru mezi Bayernem Mnichov a londýnskou Chelsea. Podle mluvčího pražské policie Jana Daňka nebyly zaznamenány žádné konflikty či výtržnosti. Na pořádek v ulicích, na letišti nebo v metru dohlížely stovky policistů a strážníků. Policie ale neočekávala, že by se do Prahy vydali problémoví fanoušci.

Atmosféra před stadiónem v Edenu několik hodin před výkopem Superpoháru.Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Velká skupina fanoušků Bayernu přijela vlakem před 15:00 na pražské hlavní nádraží. Zde už na ně čekaly desítky policistů. Zatímco se část příznivců mnichovského týmu vydala do hotelů, asi 150 jich za doprovodu policie vyrazilo metrem a tramvají do Nuslí, kde měli zamluvenou hospodu.

Podle náměstka ředitele městské policie Ludvíka Klemy fanoušci Chelsea zamířili do české metropole především letecky, němečtí příznivci Bayernu přijeli auty, autobusy nebo vlaky.

V centru města bylo možné narazit na skupinky fanoušků obou týmů, příznivci mnichovského klubu ale měli převahu. Často v bavorských krojích kombinovaných s červenými dresy klubu posedávali na zahrádkách restaurací, posilňovali se pivem a ladili skandování na večerní duel.

Zápas mezi vítězem Ligy mistrů a Evropské ligy začne v Edenu ve 20:45. Brány stadiónu se otevřely o dvě hodiny dříve a hlediště se začalo zvolna zaplňovat. "Žádný konflikt jsme nezaznamenali," řekl po 19:15 pracovník ochranky.

Řada fanoušků, kterým se na vyprodaný zápas nepodařilo sehnat lístky, se u vchodu na stadión stejně jako i dříve v centru města snaží na poslední chvíli vstupenky koupit.

Policie problémové fanoušky v Praze neočekávala. Pokud totiž v minulosti způsobili při fotbale výtržnosti, mají na podobné zápasy zakázaný vstup a musejí se v místě bydliště hlásit na policejní stanici nebo odevzdat cestovní doklady.

Policejní hlídky byly kvůli zápasu posíleny v centru města i kolem stadiónu v Edenu, monitorovaly také metro nebo letiště. V ulicích byli členové antikonfliktního týmu, kteří byli připraveni fanouškům poradit, jak se mají na zápas dostat.

Reklama

Související témata: