Hlavní obsah

Tři stadióny pro MS nebudou hotové v termínu FIFA

Costa do Sauípe

Tři z dvanácti stadiónů pro fotbalové mistrovství světa v Brazílii nebudou dokončeny ve stanoveném termínu do konce roku. Stavební práce se nestihnou v Curitibě a Cuiabě, kde by podle představitelů FIFA mohly být stadióny předány v únoru, otazník je v případě Sao Paula, kde finiš prací narušilo v minulém týdnu zřícení jeřábu.

Foto: Eduardo Viana, ČTK/AP

Záchranáři odnášejí tělo mrtvého dělníka, který zahynul při zřícení jeřábu na stadiónu v Sao Paulu.

Článek

FIFA na zasedání v Costa do Sauípe u příležitosti pátečního losování skupin oznámila, že termín možného dokončení stadiónu v Sao Paulu je neznámý. Stadión Itaquerao byl hotov údajně z 94 procent, když v minulém týdnu ve středu při osazování části střechy došlo k pádu jeřábu, který stavbu poškodil a také zabil dva dělníky.

I přes tuto komplikaci a prodlevu s dokončením se stále se stadiónem v Sao Paulu počítá jako s dějištěm zahajovacího zápasu šampionátu, kterým 12. června vstoupí do turnaje domácí Brazílie. Podle původních záměrů se na něm ale měl hrát už i letošní Pohár FIFA.

"Nejsme v nějaké krizové situaci a nehledáme alternativy. Víme, že zahajovací zápas se za všech okolností uskuteční v Sao Paulo," uvedl generální sekretář FIFA Jérome Valcke.

Reklama