Hlavní obsah

Bohemians 1905 - České Budějovice 1:0Oslavenec Hašek poslal Klokany do další fáze MOL Cupu

Praha

Povinnost zvládli. Fotbalisté Bohemians Praha 1905 porazili ve 3. kole MOL Cupu druholigové České Budějovice 1:0 a postoupili tak do další fáze. Pozitivně se tak navnadili na nedělní duel v Brně proti Opavě. I když v promrzlém Ďolíčku Mašek a spol. nezářili.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Hašek mladší (vlevo) a Milan Kocič oslavují gól - ilustrační foto.

Článek

Domácí proti druholigovému soupeři předváděli podobně bezkrevnou hru, jenž jako by z oka vypadla pátečnímu výkonu proti Karviné. S tím rozdílem, že si za prvních čtyřicet pět minut nedokázali připravit ani jednu gólovou šanci. Útočné akce většinou zmařila špatná finální fáze, špatné zpracování nebo nepochopení záměru ze strany spoluhráče. Podobně na tom byli však i hosté, a tak bezgólový stav svítil zcela oprávněně.

Do druhého poločasu poslal trenér Hašek místo neviditelného Vodháněla běhavého Reitera. Bohemians 1905 na svého soupeře hned v úvodu vlétli a zásluhou střely Haška šli i do vedení. Syn trenéra trefil odražený míč přesně k tyči a gólem oslavil své 23. narozeniny.

Po vstřelené brance bylo vidět, jak si domácí oddychli a ještě více hosty semkli. Z herní převahy ale nedokázali vytěžit pojistku. Výjimkou byla rána Švece v 89. minutě. Leč Jihočeši byli v ofenzivě ještě bezzubější, a tak Klokani mohli slavit nejtěsnější vítězství.

MOL Cup - 3. kolo:
Bohemians Praha 1905 - České Budějovice 1:0
Branka: 50. M. Hašek ml. Rozhodčí: Jílek - Kotalík, Petřík.
Bohemians: Fryšták - Dostál, Krch, Bederka, Schumacher - Švec, M. Hašek ml. - Záviška, Mašek (63. Hilál), Vodháněl (46. Reiter) - Nečas (82. Osmančík). Trenér: M. Hašek st.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.