Hlavní obsah

Pražané hodlají zlomit zlínskou kletbu

PRAHA

Druhé semifinále Poháru ČMFS uvidí ve čtvrtek od 17:15 h zlínská Letná, kde domácí Tescoma před kamerami ČT 4 hostí obhájce trofeje Spartu, která hodlá zlomit zdejší prokletí. Fotbalisté Zlína totiž se sparťany doma v lize už dvanáct let neprohráli a před měsícem je porazili 2:0.

Článek

„Chceme navázat na nedávné vítězství z ligy. Byť v ní ještě nejsme definitivně zachráněni, nastoupíme ve čtvrtek proti Spartě v nejsilnější možné sestavě. Kluci jsou na semifinále nažhavení a já určitě nikoho šetřit nebudu,“ rezolutně prohlásil zlínský trenér Pavel Hoftych.

„Jsme schopni Pražany přehrát. Na rozdíl od soupeře nebudeme pod tlakem, což může být naše výhoda. Hovoří se jako o hotové věci, že sparťané budou mít ve finále na Strahově domácí prostředí. My uděláme maximum, abychom tam hráli místo nich,“ dodal kouč. Postrádat bude marody Baču a Zúbka, nejistý je i start Pennera.

„Nic nechceme podcenit, takže jsme vyjeli už ve středu. Pro nás zůstávají dva cíle – liga a pohár. Kdybych chtěl dát jedné soutěži prioritu, byla by to liga, ale chceme obě trofeje, takže jedeme do Zlína vyhrát,“ řekl kouč Sparty Michal Bílek.

Sparťané vnímají dlouhodobou špatnou bilanci ve Zlíně, ale neděsí je.

„Jedeme tu kletbu konečně zlomit. Chci v této sezóně zvednout nad hlavu oba poháry,“ rezolutně odmítl trauma Miroslav Matušovič. „Bude to jiný zápas než ten dubnový. Zlín určitě nastoupí v jiné sestavě a my také uděláme nějaké změny. Dál nám chybí Kadlec,“ dodal Bílek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.