Hlavní obsah

Sparta porazila v Poháru ČMFS Bohemians a je blízko finále

PRAHA

Fotbalisté Sparty Praha zvítězili v prvním semifinálovém utkání Poháru ČMFS nad druholigovou Bohemians Praha 1:0. O jedinou branku favorita se na stadiónu Bohemians postaral minutu před koncem prvního poločasu Jiří Jeslínek, který využil chyby brankáře Wintera. Odveta je na programu 7. května na letenském stadiónu.

Článek

Zápas začal s desetiminutovým zpožděním a po oboustranném oťukávání si první větší příležitost vypracovala Sparta. V 16. minutě se po pravé straně dostal do vápna Kulič, ale jeho zpětná přihrávka k Doškovi nedoputovala. Aktivní Kulič se dostal do další šance i o šest minut později. Horváth zahrával přímý kop, který hlavou prodloužil letenský kapitán Sivok. Míč se dostal až ke Kuličovi, ten však v pádu netrefil odkrytou branku.

Ve 27. minutě zahrával Horváth další standardní situaci, domácí brankář míč pouze vyboxoval k volnému Kuličovi, jehož pokus skončil na tyčce. Český reprezentační útočník hýřil aktivitou a k dalšímu ohrožení branky Bohemians se dostal ve 32. minutě. Jeho střela z levého rohu pokutového území však postrádala razanci i přesnost.

Grigar neměl příliš práce

Hráči Bohemians se snažili o rychlé brejky, ale jejich akce končily většinou střelami z větších vzdáleností. Letenský gólman Grigar navíc nemusel příliš častokrát zasahovat, protože pokusy domácích jen zřídka směřovaly mezi tři tyče.

Prvního gólu se zaslouženě dočkali sparťané. Minutu před koncem první půle zahrál malou domů obránce Obermajer, brankář Winter nedokázal míč uklidit včas do bezpečí a při svém odkopu trefil dotírající Jeslínka. Od toho se pak balón obloučkem dostal až do brány a Sparta tak díky kuriózní trefě odcházela do kabin s jednobrankovým vedením.

"Když už se zdálo, že poločas bude bez branek, tak uděláme neskutečnou hrubku. Takový gól se vidí jednou za deset let, možná za víc. Každý je ale jen člověk a taková chyba se prostě stane," řekl domácí kouč Luboš Urban.

Druhý poločas příliš fotbalové krásy nenabídl

Obhájce trofeje ve druhé půli výsledek kontroloval a hlídal jednobrankové vedení. V 68. minutě skončilo utkání pro útočníka Sparty Libora Doška, který si poranil záda a musel být vystřídán. Ojedinělou šanci ve druhém poločase viděli diváci v 78. minutě. Zeman unikal po levém křídle a odcentroval. Vysoký balón však bez problémů pokryl gólman Winter.

"Kuriózní branka před koncem poločasu nás dostala do vedení. Ve druhém dějství jsme utkání kontrolovali a soupeře do ničeho nepustili," nechal se slyšet hostující kouč Michal Bílek po zápase. Vedoucí celek Gambrinus ligy si tak z Horních Počernic odvezl výhru 1:0 a do odvety, která je na programu 7. května, si vytvořili velmi dobrou pozici.

Druhý poločas příliš fotbalové krásy nenabídl

Obhájce trofeje ve druhé půli výsledek kontroloval a hlídal jednobrankové vedení. V 68. minutě skončilo utkání pro útočníka Sparty Libora Doška, který si poranil záda a musel být vystřídán. Ojedinělou šanci ve druhém poločase viděli diváci v 78. minutě. Zeman unikal po levém křídle a odcentroval. Vysoký balón však bez problémů pokryl gólman Winter.

Vedoucí celek Gambrinus ligy si tak z Horních Počernic odvezl výhru 1:0 a do odvety, která je na programu 7. května, si vytvořil velmi dobrou pozici.

Bohemians Praha - Sparta Praha 0:1 (0:1)
Branky: 44. Jeslínek. Rozhodčí: Kocourek - Chytil, Gallo. ŽK: Grznár, Lencevič - Holenda. Diváci: 1530.
Bohemians: Winter- Machářek, Obermajer (87. Jandzik), Lencevič, Grznár (80. Lukeš) - Zoubek, Kwame, Fenyk, Turtenwald - Galbavý (80. Majer), Ibe. Trenér: Urban.
Sparta: Grigar - Voříšek, Sivok, Řepka, Limberský - Jeslínek (55. Zeman), Kladrubský, Horváth (65. Vacek), Kolář - Došek (69. Holenda), Kulič. Trenér: Bílek.

Reklama

Související témata: