Hlavní obsah

Šmicer: Takový zápas jsem potřeboval

VOTICE

Fotbalisté pražské Slavie si ve třetím kole Poháru ČMFS poradili na půdě divizních Votic a po výhře 2:1 postupují do čtvrtého kola. Poprvé po květnovém zranění nastoupil v základní sestavě Vladimír Šmicer. „Jsem spokojen. Byl to pro mě ideální soupeř. Takové utkání jsem potřeboval,“ přiznal po utkání Šmicer.

Článek

Poprvé od květnového zranění nastoupil Vladimír Šmicer v dresu Slavie v základní sestavě. „Jsem po hodině na hřišti spokojený. Byl to pro mě ideální soupeř, takový zápas jsem potřeboval,“ řekl krátce po vystřídání středopolař sešívaných.

Šmicer mohl svůj výkon okořenit i vstřelenou brankou, ale ani jednu ze šancí neproměnil. „Jednou jsem mířil vedle, podruhé mě vychytal gólman. Je to škoda, protože jsem branku chtěl dát,“ posteskl si Šmicer, který se na trávníku potkal s bývalými spoluhráči z reprezentace Zdeňkem Svobodou a Michalem Horňákem. „Mluvili jsme spolu, bylo moc příjemné je opět vidět. Jsem rád, že ještě někteří moji vrstevníci aktivně hrají,“ doplnil Šmicer.

Volešák: Chtěl jsem se ukázat

Radost ze shledání po letech měl i votický Zdeněk Svoboda. Bývalý reprezentant a dlouholetý hráč pražské Sparty, který v současné době působí na Letné v roli trenéra rezervy, řekl: „Jsem moc rád, že jsme se se Šmícou viděli. Jen mě mrzí, že jsme nevyhráli. Slavia hru kontrolovala, ale je škoda, že jsme nedokázali v závěru úspěšně zakončit brejk,“ posteskl si Svoboda.

Dvě vstřelené branky velmi potěšily Ladislava Volešáka. Bývalý hráč Sparty totiž nenastupuje pravidelně v základní sestavě Jarolímova výběru. „Byla to pro mě šance se ukázat. Doufám, že mně vstřelené branky pomohou do základní sestavy,“ řekl Volešák a pokračoval: „Po prvním poločase jsme měli vést 3:0 a bylo by po zápase.“ Před utkáním si určitě nejen on vzpomněl na loňský pohárový výbuch na hřišti Líšně, kde sešívaní ostudně vypadli. „Něco takového jsme nechtěli dopustit,“  doznal Volešák.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.