Hlavní obsah

Hrál hluchý se slepým, řekl po pohárovém postupu trenér Jablonce Komňacký

JABLONEC

Cesta fotbalistů Teplic za obhajobou prvenství v domácí pohárové soutěži skončila už ve čtvrtečním čtvrtfinále. V odvetném duelu v Jablonci sice remizovali 0:0, ale doplatili na domácí porážku 1:3 z prvního klání.

Článek

„Nezbývá mi, než gratulovat Jablonci k postupu do semifinále. Soupeř o něm rozhodl již před týdnem, kdy nás přehrál a vytvořil si jasnou pozici pro druhé utkání,“ konstatoval teplický trenér Jiří Plíšek. „Přesto jsme k odvetě nastoupili se snahou o malý zázrak. Věřili jsme, že pokud bychom vstřelili gól, dostali by se domácí pod tlak. Mohlo to skončit 1:1 nebo 2:2, ale na bezbrankové remíze mě těší alespoň fakt, že jsme po delší době odehráli zápas bez obdržené branky, kterých jsme na jaře inkasovali zbytečně moc,“ rozebíral kouč vyřazeného celku.

„Ve hře byla spousta nepřesných přihrávek, což přičítám menší sehranosti hráčů, kteří nastoupili v základní sestavě. Dali jsme ale prostor mladým fotbalistům, jež nezklamali. Skvělé utkání odehrál teprve osmnáctiletý stoper David Jablonský. A to je poznatek, na němž se dá stavět,“ mínil Plíšek.

„Jablonec si postup zkušeně pohlídal. Nastřelili jsme břevno a kdyby to byl gól, možná by nás nakopl k závěrečnému tlaku,“ přidal se teplický záložník Milan Matula.

Chyběla kvalita

Také jablonecký trenér František Komňacký soudil, že o osudu dvojutkání rozhodl už první duel. „K naší útočné hře v odvetě bych měl hodně připomínek. Ani vzadu jsme se nevyvarovali chyb a nabídli jsme soupeři šance ke skórování. Celkově ale hrál hluchý se slepým a zápas se divákům asi moc líbit nemohl. Chyběla mi hlavně kombinační i herní kvalita, ale i taková střetnutí občas fotbal přináší. Ani my jsme nebyli kompletní, což není na omluvu. Hráč musí umět přihrát na pět metrů, i kdyby měl dva roky pauzu,“ tvrdil trenér. Zároveň ale připomněl, že jeho tým postupem splnil úkol. „Zůstali jsme v poháru a pokusíme se v něm dostat co nejdál,“ prohlásil Komňacký.

Kapitán mužstva Petr Pavlík absolvoval několik tvrdých osobních soubojů. „Tepličtí po mě šli poté, co jsem po prvním zápase řekl do novin, že jsme s nimi hráli bago,“ prohodil zkušený záložník. „Chtěli jsme ještě více pošetřit síly na nedělní ligový zápas v Mladé Boleslavi,“ přiznal Pavlík, který si soupeře pro pohárové semifinále nevybírá. „Počkáme si, koho nám los přidělí. Ale dostat se do finále je lákavé,“ zakončil.

Reklama