Hlavní obsah

Situace dobrá není, ale manko jsme schopni smazat a o double dál usilovat, tvrdí i po jablonecké prohře Vácha

Jablonec nad Nisou

Rozladění neskrýval. Sparta podruhé v této sezóně na domácí pohárové scéně padla a jabloneckou prohrou si předpokládanou cestu do finále Poháru České pošty dost zkomplikovala. Zvláště, když na severu Čech vůbec poprvé inkasovala tři góly a prohrála dvoubrankovým rozdílem. „Pohárová matematika je za této konstelace jasná. V semifinálové odvetě musíme za dva týdny doma vyhrát 2:0, čehož jsme samozřejmě schopni,“ tvrdil letenský kapitán Lukáš Vácha, že jeho tým se finálové vidiny rozhodně nevzdal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Vácha (vlevo) a brankář Sparty Tomáš Vaclík.

Článek

Za celou sezónu se v lize, ani v poháru nestalo, abyste inkasovali víc než dva góly. Najednou přijde Jablonec a v prvním semifinále vám bez problémů nastřílí tři. Má to logiku?

Pochopitelně má, protože využil šance, které jsme mu sami nabídli. Nedostatečným důrazem, vlastní hloupostí, ztrátami míče uprostřed hřiště i třeba zaváháním při standardních situacích.

Přitom po rozpačitých úvodních deseti minutách jste zápas režírovali a hru měli pod kontrolou...

Jenže jsme neproměnili šance, které jsme si připravili. Semifinále bylo o prvním gólu. Kdybychom ho dali my, asi by se utkání vyvíjelo úplně jinak.

To by ale musel být na hřišti kanonýr Lafata. Trenér ho však nechal odpočívat, neboť si z ligového derby se Slavií odnesl všelijaké šrámy a vám asi hodně chyběl...

Po centrech do jablonecké šestnáctky by zřejmě alespoň jeden gól dal a výsledek mohl být tudíž pro nás příznivější. Nemluvě o tom, že David je nejen střelcem, ale i kapitánem a vůdcem mužstva. I bez něho jsme si ale vypracovali příležitosti, abychom dali víc než jednu branku.

První semifinále jste prohráli 1:3, takže v domácí odvetě budete muset za dva týdny pořádně zabrat, abyste manko smazali. Je za vzniklé konstelace postup do finále reálný?

Nejsme v dobré situaci. Zvláště, když jsme si v samém závěru nechali dát hodně hloupý třetí gól. Pohárová matematika je tudíž jasná - za dva týdny musíme vyhrát doma 2:0, abychom se do finále dostali a mohli dál uvažovat o zisku double. Jsme toho schopni, ale musíme přidat a hlavně proměňovat šance. A také nesmíme dopustit režii podobné té, jakou měl první zápas, v němž aktivně hrající Jablonec dal vedoucí gól a pak jen čekal na brejky.

Postoupí Sparta i přes porážku 1:3 v úvodním duelu přes Jablonec do finále Poháru České pošty?
Ano
56,3 %
Ne
43,7 %
Celkem hlasovalo 2460 čtenářů.

Reklama