Hlavní obsah

Sheffield se po letech vrací do Premier League. Město zachvátily divoké oslavy

Sheffield/Praha

Anglický klub Sheffield United zvládl předposlední víkendové kolo druhé nejvyšší anglické soutěže a po zaváhání dotírajícího Leedsu po 12 letech postupuje mezi ostrovní fotbalovou elitu. Do ulic města vyrazili fanoušci a postupové oslavy si užívali naplno. Jeden z nich dokonce propadl skrz střechu autobusové zastávky.

Foto: Sport.cz

Fotbalisté Sheffieldu United oslavují po 12 letech postup do Premier League.

Článek

Žiletky, jak se přezdívá fotbalistům Sheffieldu, zdolaly v sobotním utkání na domácí půdě Ipswich 2:0. K jistotě postupu jim stačilo jediné. Bodová ztráta dotírajícího Leedsu. A ten v neděli na domácím trávníku ve vyhroceném duelu pouze remizoval s Aston Villou 1:1. Leeds přitom o vedení přišel kuriózním způsobem, když v duchu fair play nechal hostujícího fotbalistu Aston Villy proběhnout celé hřiště a srovnat.

Závěrečný hvizd nedělního remízového střetnutí odstartoval v Sheffieldu postupové oslavy. Někteří fanoušci byli jako utržení z řetězu. Jeden z nich vylezl na autobusovou zastávku a podivným skokem propadl skrz střechu.

Diváci na stadionu Bramall Lane se tak v příští sezoně můžou těšit na největší hvězdy ostrovního fotbalu. Dalším postupujícím mezi elitu je Norwich. Hráči United ještě mohou Championship ovládnout. K zisku druholigového titulu potřebují v posledním kole porazit Stoke City a zároveň doufat v prohru Norwiche s Aston Villou.

Reklama

Související témata: