Hlavní obsah

Rosický je zraněný, odvetu s Blackburnem nestihne

LONDÝN/PRAHA

Vedení londýnského Arsenalu zařadilo v úterý Tomáše Rosického na listinu zraněných poté, co opakované lékařské vyšetření potvrdilo poranění v tříselné oblasti. Český záložník tak bude chybět v sestavě Kanonýrů nejméně ve středeční odvetě FA Cupu, v níž Arsenal čeká Blackburn.

Článek

"Podezření na zranění v oblasti slabin se potvrdilo, čeká mě několikadenní rehabilitace a koncem týdne další vyšetření, které ukáže více. Žádné velké bolesti sice nemám, ale prognózy dělat nechci, abych pak nebyl zklamaný. Věřím, že nebudu na hřišti dlouho chybět.," uvedl Rosický na svých internetových stránkách.

Trenér Arséne Wenger tak musí před odvetným duelem 5. kola Anglického poháru udělat další změnu v sestavě. "Těch změn už je poměrně hodně, ale pořád postavíme silný tým," řekl pro klubový web francouzský kouč, jenž bude vedle Rosického postrádat také Henryho (poranění nohy) a Adebayora (v trestu). Zranění vyřadilo také Diabyho, hrát nebude ani Touré. Potíže má Hoyte, Djourou, Flamini a trenér chce šetřit i Fabregase.

Rosický věří, že se Arsenalu začne po nepovedeném týdnu i přes řadu zraněných opět dařit. "Na první pohled to sice vypadá, že bychom měli být skleslí, ale zůstáváme stále na třech frontách v soutěžích, které jsou brány ještě prestižněji. Máme dostatečnou sílu, abychom dokázali zvrátit souboj v Lize mistrů a vybojovali i postup na hřišti Blackburnu, i když jsme první duel nedokázali dotáhnout. Nedělní prohra ve finále Carling Cupu se sice napravit nedá, ale zase ukázala manažeru Wengerovi, že má silný kádr a má kam sáhnout, když někdo vypadne," napsal český reprezentační kapitán ve svém internetovém deníku.

Reklama

Související témata: