Hlavní obsah

Mourinho znovu chválil Čecha

LONDÝN/PRAHA

Možná nejlepší výkon v tomto ligovém ročníku předvedl brankář Chelsea Petr Čech v sobotním utkání v Portsmouthu. „Kdyby stál Petr v brance celou sezónu, o kolik víc bodů jsme mohli mít,“ posteskl si kouč Chelsea José Mourinho po výhře 2:0. „Je to gólman, který nám získá až patnáct bodů za sezónu,“ přiznal portugalský trenér. „Je absolutní extratřída. Kdyby nebyl dlouhodobě zraněn, určitě jsme na tom teď minimálně stejně jako Manchester,“ přidal záložník Frank Lampard.

Článek

Čech, který se koncem ledna vrátil do branky po více než tříměsíční pauze kvůli operaci lebky, vychytal sedmou nulu z posledních devíti zápasů. Zejména dva zákroky ze závěru utkání byly z kategorie snů. „Soupeř měl dvě vážně dobré šance. V tu chvíli musel Petr říci: Jsem tu a jsem nejlepší,“ uvedl Mourinho. „Ty zákroky byly opravdu výjimečné.“

I samotný Čech věděl, že pro tým odvedl dobrou práci. Deník Sun mu udělil jako jedinému z aktérů utkání známku 9 v desetibodové stupnici a vyhlásil ho mužem zápasu. „Byly to důležité zákroky, protože soupeř prohrával jen 0:1. Při hlavičce Andyho Colea, kterou mi dal do protipohybu, jsem se stihnul vrátit k druhé tyči a Essien pak odkopl míč pryč. Hlavička Kanua na mokrém terénu klouzala, ale naštěstí nebyla tak prudká,“ uvedl Čech na svých internetových stránkách.

„Vychytal doslova nemožné,“ vysekl mu poklonu kouč Portsmouthu Harry Radknapp. Chelsea získala tři body, jenže z náskoku Manchesteru United se jí nepodařilo ukrojit nic. Ztrácí devět bodů, ale má zápas k dobru.

„My si žádný tlak nepřipouštíme. Momentálně je to o tom, kdo z nás první ztratí body. Chceme, aby Manchester klopýtl a nám se podařilo co nejvíce stáhnout jeho náskok před vzájemným utkáním. Mají před sebou ještě další těžké zápasy,“ přiznal Čech. Chelsea přivítá Manchester doma na Stamford Bridge 15. dubna.

Čech si v na stadiónu ve Fratton Parku užíval báječnou atmosféru. „Domácí fanoušci potvrdili, že jsou jedni z nejlepších v lize. Povzbuzují své mužstvo za každého stavu. Já osobně hraji v Portsmouthu rád asi také proto, že se mi tam daří. Chytal jsem tam třikrát a pokaždé jsme vyhráli 2:0,“ prozradil Čech.

Reklama

Související témata: