Hlavní obsah

Manchester je parádně rozjetý, vše mohou zhatit zranění

PRAHA

Fotbalový Manchester United bojuje v probíhající sezóně o tři cenné trofeje. Na zeleném bitevním poli zatím drží pozice strategicky velmi dobře. V anglické lize okupují „Ďáblové“ první příčku s devítibodovým náskokem, v Lize mistrů úspěšně prošli branou osmifinále, stejně tak v domácím poháru. Rozjetý tým teď ale čeká tvrdá zkouška, vzhledem k tomu, že jeho marodka se skoro po každém zápase rozroste o další jméno.

Článek

Zatím posledním, kdo přibyl na listinu zraněných hráčů, je po středečním utkání Ligy mistrů s francouzským Lille obránce Mikael Silvestre. V duelu proti svým krajanům odnesl vykloubeným ramenem pád po souboji s hostujícím obráncem Efstathiosem Tavlaridisem. Podle odhadů bude svému týmu chybět do konce března.

"Jediné, z čeho můžeme mít za poslední týden radost, jsou výsledky. Kvůli zraněním jsme totiž přišli o pět hráčů," postěžoval si kouč Manchesteru Alex Ferguson. Silvestre se na marodce lídra anglické Premier League přidal mimo jiné k útočníkovi Luisi Sahovi, který je mimo hru na čtyři týdny kvůli zranění zadního stehenního svalu.

Osmadvacetiletý Saha v této sezóně nastoupil ve 32 zápasech a nastřílel třináct branek. Jeho zranění ještě zhorší problémy United s útokem. Henrik Larsson se na konci týdne vrací z hostování domů do Švédska a Nor Ole Gunnar Solskjaer se bude minimálně do konce března zotavovat po operaci kolena. "Není to nic vážného a je dobře, že má zákrok za sebou," zhodnotil lodivod Ferguson zdravotní stav Solskjaera.

Útok "Ďáblů" je v troskách

Norský útočník zatím v letošním ročníku nastřílel deset gólů. Desetileté manchesterské působení zřejmě nejslavnějšího náhradníka na světě a střelce vítězné branky z finále Ligy mistrů 1999 proti Bayernu Mnichov provází řada zranění. Nejvážnějším bylo poranění kolena v září 2003, po němž Solskjaer dva roky marodil a do hry se vrátil až v prosinci 2005.

Dalším zraněným hráčem je záložník Darren Fletcher. Třiadvacetiletý Skot si v utkání Anglického poháru proti Readingu poranil kotník a následná vyšetření odhalila, že má vážně poškozené vazy. Zranění si vyžádá minimálně dvouměsíční pauzu, takže pro Fletchera zřejmě sezóna skončila.

"Čekali jsme s napětím na výsledky vyšetření, ale jsou to špatné zprávy. Jak pro nás, tak i pro hráče," řekl BBC trenér vedoucího týmu anglické ligy. S týmem navíc kvůli zdravotním potížím netrénuje Francouz Patrice Evra.

Reklama

Související témata: