Hlavní obsah

Henry bude chybět fotbalovému Arsenalu do konce sezóny

LONDÝN

Fotbalisté Arsenalu se musejí až do konce sezóny obejít bez kapitána Thierryho Henryho. Francouzský útočník si ve středečním utkání osmifinále Ligy mistrů s Eindhovenem natrhl břišní sval a poranil třísla. Arsenal s ním tak nemůže do léta počítat stejně jako francouzská reprezentace v kvalifikaci mistrovství Evropy.

Článek

"Bude mimo hru nejméně tři měsíce," uvedl v pátek trenér Arséne Wenger na internetové stránce Arsenalu. "Bohužel to znamená, že zmešká zbytek sezóny v lize i na mezinárodní scéně. Věříme ale, že na další ročník bude připraven," uvedl kouč.

Kvůli problémům s třísly vynechal poslední zápasy Arsenalu český záložník Tomáš Rosický, který by se však měl brzy vrátit do sestavy.

Henryho pronásledují zranění celou sezónu. Kvůli zdravotním potížím si dopřál měsíční pauzu v závěru loňského roku, před utkáním s Eindhovenem nehrál dva týdny vinou zraněné nohy a stehenního svalu.

Ve středu přišel na hřiště až v 66. minutě, ale místo aby pomohl Arsenalu vstřelit potřebný druhý gól, přivodil si zranění. Navíc byl svědkem vyrovnávací branky, která posunula do čtvrtfinále Eindhoven.

V anglické lize bude Arsenal bez Henryho bojovat o postup do příští sezóny Ligy mistrů. Nyní patří londýnskému klubu čtvrté místo o bod za třetím Liverpoolem. Za normálních okolností postupují z Premier League do prestižní soutěže čtyři celky.

Reklama

Související témata: