Hlavní obsah

Duel Čech - Černý v Anglickém poháru neměl vítěze

LONDÝN

Souboj českých gólmanů Petra Čecha a Radka Černého ve čtvrtfinále Anglického fotbalového poháru skončil smírně. Chelsea sice doma prohrávala po prvním poločase 1:3, ale v závěrečných dvaceti minutách zápasu vyrovnala a vynutila si odvetu. Ta se bude hrát 19. března. Čechův klub, který před dvěma týdny získal Ligový pohár, tak dál živí naději na zisk čtyř trofejí v jedné sezóně.

Foto: REUTERS/Dylan Martinez

Momentka ze čtvrtfinále FA Cupu mezi Chelsea a Tottenhamem

Článek

Brankářská jednička české reprezentace v neděli inkasovala už v páté minutě, kdy otevřel skóre bulharský kanonýr Berbatov. Lampard sice vyrovnal, ale vlastní gól Essiena a trefa Ghalího se postaraly o to, že Čech kapituloval do přestávky ještě dvakrát. Tři góly přitom nedostal v žádném z dosavadních utkání této sezóny.

Černého, jenž zastoupil v brance Tottenhamu zraněného Robinsona, v závěru překonal svým druhým gólem zblízka Lampard a postaral se o dramatické vyvrcholení zápasu. V 83. minutě dostal český brankář žlutou kartu za zdržování, ale horší chvilka ho potkala vzápětí, kdy střídající Kalou vyrovnal.

Dvě minuty před koncem trefil Defoe ještě břevno branky Chelsea, takže sedmnáctileté čekání Tottenhamu na výhru na Stamford Bridge dál trvá. V nastaveném čase neuspěl ve velké šanci ani na druhé straně Ševčenko.

Do semifinále postoupil Blackburn, který porazil 2:0 Manchester City. Autor první branky Aaron Mokoena byl v 69. minutě po druhé žluté kartě vyloučen, ale domácí náskok nejen udrželi, ale Derbyshire v závěru výhru ještě pojistil.

FA Cup - čtvrtfinále:
Chelsea - Tottenham 3:3 (21. a 70. Lampard, 86. Kalou - 5. Berbatov, 28. vlastní Essien, 36. Ghalí), Blackburn - Manchester City 2:0 (27. Mokoena, 90. Derbyshire), Plymouth (II. liga) - Watford 0:1.

Reklama

Související témata: