Hlavní obsah

Arsenal bez Rosického jen remizoval v Newcastlu

LONDÝN

Bez Tomáše Rosického v pondělí nastoupili fotbalisté Arsenalu k utkání 33. kola anglické ligy proti Newcastlu United. Ze soupeřova hřiště si odvezli jen bod za bezbrankovou remízu a jediné, co je mohlo těšit, byl fakt, že tak alespoň ukončili třízápasovou šňůru porážek.

Článek

"Pokoušela se o mě nějaká viróza, tak jsem zápas sledoval jen z tribuny z míst za lavičkou náhradníků," řekl Rosický ČTK. Arsenal si tak zkomplikoval boj o účast v Lize mistrů. Zatím sice drží čtvrtou příčku, zaručující účast v předkole, ale pátý Bolton snížil pět kol před koncem ročníku náskok londýnského celku na dva body. Kanonýři mají ale jeden zápas k dobru.

Aston Villa remizovala s Wiganem 1:1 a na vyrovnávacím gólu domácích se v 50. minutě podílel český záložník Patrik Berger, když se jeho centr za brankovou čáru odrazil od spoluhráče Gabriela Agbonlahora.

Dva dny po nečekaném vítězství nad prvním týmem tabulky Manchesterem United prohráli fotbalisté Portsmouthu s posledním Watfordem 2:4. Svými premiérovými brankami v soutěži přispěli k výhře Gavin Mahon a Maďar Tamás Priskin. Watford si připsal v 33. kole teprve čtvrtou výhru v sezoně a má dál ještě alespoň teoretickou naději na udržení mezi elitou.

Dvakrát za vítěze skóroval Francouz Hameur Bouazza. Ten v 28. minutě vstřelil z penalty první gól a sebral gólmanovi Davidu Jamesovi naději, že v tomto utkání vychytá rekordní 142. čisté konto v Premier League.

Výsledky - 33. kolo:
Charlton - Reading 0:0, Watford - Portsmouth 4:2 (28. z pen. a 72. Bouazza, 45. Mahon, 51. Priskin - 16. Taylor, 81. Mvuemba), Aston Villa - Wigan 1:1 (50. Agbonlahor - 21. Heskey), Bolton - Everton 1:1 (18. Davies - 33. Vaughan), Fulham - Manchester City 1:3 (76. Bocanegra - 21. Barton, 36. Beasley, 59. Vassel), Newcastle - Arsenal 0:0.

Reklama

Související témata: