Hlavní obsah

Chelsea prý nabídne trenérský post Klinsmannovi

LONDÝN

Bývalý kouč německé fotbalové reprezentace Jürgen Klinsmann by podle britského listu The Sun mohl vystřídat Josého Mourinha na lavičce Chelsea. Ředitel londýnského klubu Eugene Tenenbaum a další představitelé investiční společnosti Millhouse Capital vlastníka Chelsea Romana Abramoviče už prý odletěli za Klinsmannem do Los Angeles.

Foto: REUTERS/Dylan Martinez

Zůstane José Mourinho trenérem Chelsea i v příští sezóně?

Článek

Mourinho, jenž dovedl v minulých dvou letech tým s českým brankářem Petrem Čechem k ligovému titulu, má na Stamford Bridge smlouvu až do roku 2010. I když letos může získat další, Chelsea vyhrála Ligový a navíc útočí na trofeje v Anglickém poháru a Lize mistrů, neustále se spekuluje o odchodu portugalského kouče. Sám Mourinho v pátek připustil, že v létě v klubu možná skončí.

Důvodem jsou zejména jeho neshody s Abramovičem, který mu v zimě neumožnil provést plánované nákupy hráčů. Podle Sunu spolu oba muži už čtvrt roku nemluví. Mourinho prý cítí podporu výkonného ředitele Petera Kenyona, ale žádné záruky ohledně svého setrvání nedostal ani od něj. "Nikdo mi nic neřekl," uvedl v sobotním britském tisku.

V poslední době se mluví také o tom, že Mourinha by mohl angažovat Real Madrid místo neúspěšného Fabia Capella. Portugalského kouče prý tyto zprávy v novinách nepotěšily a zakázal svému agentovi jednat se španělským klubem. Hrozilo by mu totiž, že kvůli kontaktům s jinými tým přijde o odstupné 15 milionů liůber.

Pro zástupce Chelsea bude nejtěžší přesvědčit Klinsmanna, aby opustil USA

Dosud se spekulovalo především o tom, že Mourinha by mohl v Chelsea nahradit Nizozemec Guus Hiddink, který díky Abramovičovým penězům získal angažmá u ruské reprezentace. Klinsmannovo jméno padlo ve spojení s bohatým klubem poprvé.

Dvaačtyřicetiletý kouč, jenž po zisku bronzu na loňském mistrovství světa odešel od německého týmu, má zkušenosti s anglickým fotbalem z dob své hráčské kariéry. Někdejší útočník Stuttgartu, Interu Milán, Monaka a Bayernu Mnichov hrál také za Tottenham, který je velkým rivalem Chelsea.

Nejtěžším úkolem pro zástupce Chelsea při lanaření Klinsmanna bude přesvědčit ho k tomu, aby opustil USA, kde žije s americkou manželkou a dvěma dětmi. Ve Spojených státech pobýval i během působení u německé reprezentace, za což často sklízel kritiku.

Reklama

Související témata: