Hlavní obsah

Newcastle hrozí, že Owena nepustí do reprezentace

LONDÝN

Newcastle United hrozí anglické Fotbalové asociaci (FA), že nedovolí své hvězdě Michaelu Owenovi reprezentovat. Vedení klubu vadí, že od svazu dosud nedostalo žádnou kompenzaci za vážné zranění kolena, které Owen utrpěl v dresu národního týmu na mistrovství světa v Německu.

Foto: homepage.ntlworld.com

Michael Owen

Článek

"Pokud nám FA nenabídne férové vyrovnání, půjdeme k soudu a budeme žádat, aby Michael nemohl hrát v Estonsku," řekl předseda Newcastlu Freddy Shepherd deníku Sunday Mirror. V Estonsku sehraje Anglie 6. června svůj nejbližší kvalifikační zápas o postup na mistrovství Evropy 2008. Pět dní předtím nastoupí reprezentace k utkání s Brazílií, které má oficiálně zahájit provoz na novém Wembley.

Po dlouhé pauze a náročné léčbě se Owenův návrat k velkému fotbalu blíží. Sedmadvacetiletý útočník už nastoupil v týdnu v přípravném duelu proti skotské Gretně a po deseti minutách na trávníku se prezentoval gólem. V lize by se měl představit příští víkend v utkání s mistrovskou Chelsea.

"FA zneužívá své dominantní pozice. Bere si náš poklad a vrací nám zničené zboží. A pak mají ještě tu drzost žádat ho, aby se vrátil co nejdříve," uvedl Shepherd. "Za Owenovu léčbu jsme nedostali ani penny. Pokud nenabídnou slušnou částku, není jiná možnost než obrátit se na právníky," zopakoval šéf Newcastlu.

Reklama

Související témata: