Hlavní obsah

Chelsea v prodloužení vybojovala postup do finále poháru

MANCHESTER

Až v prodloužení si fotbalisté Chelsea zajistili postup do finále Anglického poháru, když díky brance Michaela Ballacka ze 109. minuty porazili Blackburn 2:1. Ve finále se střetnou s Manchesterem United, se kterým zároveň bojují o prvenství v anglické lize a Lize mistrů.

Foto: REUTERS/Eddie Keogh

Německý záložník Michael Ballack se raduje z postupu své Chelsea do finále FA Cupu.

Článek

Za postupem Chelsea stojí také český brankář Petr Čech, který založil akci, po které vstřelil vedoucí branku Lampard. Čechův dlouhý nákop si zpracoval Drogba, přihrál Ballackovi, který uvolnil Lamparda. Ten již neměl problém podél Friedela skórovat.

Český reprezentant pak v průběhu utkání musel předvést hned několik kvalitních zákroků, neboť obrana Chelsea často pouštěla soupeře do zakončení. Čech nestačil pouze na jemnou teč Robertse, který přetlačil Terryho a špičkou usměrnil do sítě centr Pedersena. V nastaveném čase pak Terry chyboval znovu, když si hlavou málem vstřelil vlastní branku, ovšem Čech se opět vytáhl.

Také v nastavení si více šancí vypracoval Blackburn, ovšem pak na křídle utekl střídající Wright-Phillips, jeho centr se odrazil k volnému Ballackovi a ten křížnou střelou rozhodl. Ve zbytku prodloužení Chelsea již výhru ubránila a postoupila do finále, které se bude hrát 19. května na zrekonstruovaném stadiónu ve Wembley.

FA Cup - semifinále:
Blackburn - Chelsea 1:2 (63. Roberts - 17. Lampard, 109. Ballack)

Reklama

Související témata: