Hlavní obsah

Brankář Lehmann zůstane ještě rok v Arsenalu

LONDÝN

Jens Lehmann bude i v příští sezóně hájit branku fotbalistů londýnského Arsenalu. Sedmatřicetiletý německý reprezentant v rozhovoru pro deník Bild ukončil spekulace týkající se jeho budoucnosti a řekl, že se s vedením klubu po několika týdnech vyjednávání dohodl na prodloužení smlouvy o jeden rok. Lehmann tak bude dál působit v jednom týmu s kapitánem české reprezentace Tomáše Rosickým.

Článek

"Je to velký klub s velkou perspektivou," vysvětlil Lehmann, proč se rozhodl zůstat u "Kanonýrů". Po letošní sezóně mu měla v Arsenalu vypršet smlouva a hovořilo se o jeho možném návratu do bundesligy, ale zkušený gólman se rozhodl prodloužit své působení v Londýně, kde už odehrál čtyři sezóny. Přitom v únoru dostal Lehmann svolení, aby si hledal nového zaměstnavatele.

S vedením klubu našel společnou řeč i přesto, že původně požadoval smlouvu na dvě sezóny. Nakonec musel vzít zavděk polovičním kontraktem, protože kouč Arséne Wenger hráčům nad 30 let zásadně delší kontrakty než na jeden rok nenabízí.

"Ale neměl jsem s tím žádný problém. Pro mě je hlavní, že si i v příští sezóně zahraju Ligu mistrů. Nechtěl bych trávit středeční večery doma u televize," podotkl Lehmann, jehož tým ale v příští sezóně bude muset projít nástrahami předkola prestižní soutěže. Arsenal totiž zřejmě letos v Premier League obsadí čtvrtou příčku, která přímý postup do základních skupin nezaručuje.

Bývalý hráč Schalke, AC Milán a Dortmundu by se tak mohl v Arsenalu s fotbalem i rozloučit, neboť loni po mistrovství světa řekl, že evropský šampionát v roce 2008 by byl ideální tečkou nejen v reprezentaci, ale i v profesionální kariéře vůbec. Před rokem se rodák z Essenu dostal v národním mužstvu ze stínu dlouholeté jedničky Olivera Kahna a na světovém šampionátu v domácím prostředí dovedl německou reprezentaci k bronzovým medailím.

Reklama

Související témata: