Hlavní obsah

Manchester United vyhrál městské derby a přiblížil se titulu

LONDÝN

Fotbalisté Manchesteru United vyhráli sobotní městské derby na půdě Manchesteru City 1:0 a udělali další velký krok k titulu anglického mistra. Vítězství zajistil "Rudým ďáblům" ve 33. minutě portugalský kanonýr Cristiano Ronaldo, který byl v pokutovém území faulován a sám následně s přehledem proměnil nařízenou penaltu.

Foto: REUTERS/Eddie Keogh

Cristiano Ronaldo vstřelil jediný gól utkání.

Článek

Domácí fotbalisté mohli vyrovnat v 80. minutě, kdy byl ve vápně hostů faulován Michael Ball. Střelu anglického reprezentanta Dariuse Vassella však zastavily nohy gólman Edwina van der Sara.

Po středečním debaklu v Miláně a vyřazení z Ligy mistrů Manchester United další důležité utkání zvládl a má dva zápasy před koncem Premier League v čele náskok osmi bodů na druhou Chelsea. Obhájci titulu mají k dobru nedělní derby s Arsenalem, které musejí vyhrát, aby udrželi teoretickou naději na zopakování triumfů z minulých dvou sezón.

Český fotbalista Patrik Berger přispěl brankou k výhře Aston Villy nad Sheffieldem 3:0. Po hodině hry zpečetil výsledek třetím gólem a v 72. minutě byl střídán.

Čerstvý finalista Ligy mistrů FC Liverpool prohrál překvapivě na půdě Fulhamu 0:1. Trenér Rafael Benítez udělal oproti úternímu semifinálovému duelu s Chelsea hned několik změn v základní sestavě - na hřišti se neobjevili například kapitán Gerrard, či útočné duo Kuijt - Crouch. Jedinou branku utkání vstřelil v 69. minutě Dempsey. Liverpool může v neděli přijít o třetí místo, na které se tlačí Arsenal.

Lépe se dařilo jeho městskému rivalovi Evertonu, který porazil Portsmouth 3:0. Tři branky vstřelil také West Ham United. Při výhře 3:1 nad Boltonem se dvakrát střelecky prosadil argentinský útočník Tévez a jeho tým se poprvé od začátku prosince dostal z pásma sestupu.

Anglie - 37. kolo:
Manchester City - Manchester United 0:1 (33. Ronaldo z pen.), Reading - Watford 0:2 (60. Shittu, 85. King), Wigan - Middlesbrough 0:1 (28. Viduka), West Ham United - Bolton 3:1 (9. a 21. Tévez, 29. Noble - 67. Speed), Everton - Portsmouth 3:0 (58. Arteta, 62. Yobo, 90. Naysmith), Newcastle - Blackburn 0:2 (14. McCarthy, 71. Roberts), Fulham - Liverpool 1:0 (69. Dempsey), Aston Villa - Sheffield United 3:0 (24. Agbonlahor, 42. Young, 60. Berger).

Reklama

Související témata: