Hlavní obsah

Malajsie se vzepřela rozhodnutí FIFA, chce proti Manchesteru hrát

KUALA LUMPUR

Vedení malajského fotbalu se vzepřelo rozhodnutí Asijské fotbalové konfederace (AFC) i mezinárodní federace FIFA a chce na konci července odehrát kontroverzní zápas proti Manchesteru United. Ten přitom obě organizace doporučily zrušit, neboť kolidoval se závěrečnými boji mistrovství Asie.

Článek

"Pokud to schválí vláda, hrát se bude," řekl v pondělí novinářům viceprezident malajského svazu Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah. Ministři už přitom rovněž vyjádřili zájem, aby se zápas uskutečnil podle plánu. Exhibice v Kuala Lumpuru má být součástí oslav 50 let nezávislosti země.

Na nedávném zasedání AFC se proti turné Manchesteru po Malajsii postavil jak šéf AFC Mohamed bin Hammám, tak předseda FIFA Sepp Blatter. "Není správné, aby evropské kluby hrály v Asii během nejprestižnějšího turnaje kontinentu," řekl Blatter. Mistrovství Asie se přitom bude hrát i v Malajsii, dalšími spolupořadateli červencového šampionátu jsou Thajsko, Indonésie a Vietnam.

Malajsie po tomto nátlaku zápas zrušila, v pondělí však funkcionáři změnili názor, i když Tengku Abdullah připustil, že to může malajskému fotbalu přinést značné nepříjemnosti. Anglický mistr by se tak měl v rámci turné, při kterém navštíví Japonsko, Jižní Koreu a Čínu, představit v Kuala Lumpuru 27. července, pouhé dva dny před finále asijského mistrovství.

Reklama

Související témata: