Hlavní obsah

Ševčenko se prý po sezóně vrátí do AC Milán

ATÉNY

Útočník Andrej Ševčenko prý dostal od majitele Chelsea Romana Abramoviče svolení k návratu do AC Milán. Podle úterního vydání britského deníku The Sun by italský celek měl za ukrajinského fotbalistu zaplatit 12 miliónů liber (asi 496 milinů korun) a přidat obránce Kachu Kaladzeho.

Foto: REUTERS/Dylan Martinez

Andrej Ševčenko v modrém dresu londýnské Chelsea.

Článek

Třicetiletý Ševčenko se má podle listu během středečního finále Ligy mistrů, kam ho pozval Silvio Berlusconi, s prezidentem AC Milán dohodnout na smlouvě.

Mluvčí manažerské společnosti, která se o Ševčenka stará, však popřel, že by pozvání na finále znamenalo něco víc. "Milán pozval mnoho svých bývalých hráčů. Andrej se teprve rozhodne, jestli vůbec do Atén pojede. Žádná jednání s AC nevede. Má smlouvu v Chelsea a tím je řečeno vše," dodal mluvčí.

Původně chtěl ukrajinský kanonýr v Anglii vydržet, ale názor změnil poté, co se Chelsea rozhodla ponechat u týmu kouče Josého Mourinha, s kterým měl od svého příchodu do klubu problémy. Do Londýna Ševčenko přestoupil loni v létě za rekordních 31 miliónů liber.

S anglickým klubem získal v tomto ročníku oba anglické poháry, skončil druhý v lize a zůstal těsně před branou aténského finále Ligy mistrů. Vítězství se v něm pokusí vybojovat právě jeho bývalý milánský klub proti jinému anglickému týmu, Liverpoolu.

V dresu Chelsea natoupil v této sezóně ke 49 utkáním (z toho k deseti zápasům jako střídající hráč) a vstřellil 13 branek. V Premier League se ale dokázal střelecky prosadit ve 29 kláních pouze čtyřikrát, čímž zaostal daleko za očekáváním. V italském AC Milán měl totiž statistiky daleko lichotivější - 207 startů v sérii A proměnil ve 126 zásahů do sítě soupeře.

Reklama

Související témata: