Hlavní obsah

Fotbalový brankář Petr Čech se v Anglii soudí kvůli svému psovi

LONDÝN/PRAHA

Brankář fotbalové Chelsea Petr Čech si sice v těchto dnech užívá zaslouženou dovolenou, ale v Anglii zažaloval někdejšího šéfredaktora deníku Sun Kalvina MacKenzieho. Žádá po něm 100 000 liber jako odškodné za urážku na cti. Problém sváru? Čechův labrador Max. Informaci přinesl list Daily Telegraph.

Foto: chelseafc.com

Petr Čech s manželkou Martinou.

Článek

Vloni v lednu si Martina Čechová vyšla v bydlišti mladého páru, městečku Weybridge na okraji Londýna, na procházku s labradorem Maxem. Tou dobu šla vyvenčit psa, labradora jménem Paddy, i přítelkyně McKenzieho Sarah McLeanová. Psi se prý na sebe vrhli a McLeanová ve snaze odtrhnout je se měla zranit.

Daily Telegraph uvádí, že pro ni musela přijet sanitka a podrobila se celkem dvěma operacím kolene. MacKenzie, který se do Sunu po letech vrátil jako sloupkař, obvinil v článku z 11. května Čecha. Svůj sloupek nazval „Stačilo říci promiň“ a přidal k němu podtitulek: „Pes brankáře Čecha zmrzačil mou paní“. V článku se mj. píše: „Dvakrát ji museli operovat a on jí neposlal ani kytku...“

Za viníka psí rvačky označil Čechova Maxe a hráči doporučil návštěvu psychiatra. Je vidět, že to má ve svých šedesáti letech už v hlavě pořádně pomatené, protože kdyby Čecha skutečně znal, musel by vědět, že je to jeden z nejinteligentnějších a nejslušnějších fotbalistů. Navíc si prošel peklem, protože od říjnového zranění lebky ho čekala strašně těžká cesta k návratu. A zrovna vyšetření hlavy absolvoval bezpočet...

Protože MacKenzie prohnal svou nesmyslnou glosu v nejčtenějším anglickém deníku, Čechovi nezbylo než se bránit prostřednictvím právních zástupců. Brankářská jednička české reprezentace žádá jako odškodné 100 000 liber a navíc intervenuje u vydavatele deníku Sun, aby svému sloupkaři už nedával žádný prostor.

Na svatbě Robbena

Čech podle deníku Daily Telegraph odmítá, že by napadení způsobil jejich Max. Paní měl podle Čecha strhnout na zem její vlastní pes. Navíc se hájí tím, že jejich Max prošel tím nejlepším výcvikem ve třech zemích. Gólman nechal psa vyšetřit u specialisty, který Maxe označil za přátelského a nekonfliktního. MacKenzie vyšetření jejich psa u stejného odborníka odmítl.

Petr Čech byl s manželkou o víkendu v Nizozemsku na svatbě spoluhráče z Chelsea Arjena Robbena, který si bral za ženu dlouholetou partnerku Bernadien Eillertovou. Právě Robbenovi mají v Anglii dům nedaleko Čechových a jsou jejich nejlepšími přáteli. K incidentu se Čech nechtěl včera vyjadřovat, s Martinou v úterý odlétají na plánovanou dovolenou do USA.

Reklama

Související témata: