Hlavní obsah

Tévezův přestup z West Hamu do Manchesteru skončí před soudem

LONDÝN

Přestup argentinského fotbalisty Carlose Téveze z anglického West Hamu do Manchesteru United bude řešit soud. Slyšení se podle agentury AP uskuteční v Londýně 22. srpna.

Článek

Třiadvacetiletý Tévez je s anglickým mistrem dohodnut na podmínkách, v odchodu z londýnského klubu mu ale brání nejasnosti kolem jeho hráčských práv. Zatímco argentinský reprezentant je registrovaným hráčem West Hamu, obchodní práva patří jeho agentovi Kiu Joorabchianovi, který transfer vyjednával. Londýnský celek chce z transakce podíl, a proto odmítl uvolnit fotbalistovu registraci. Nicméně oznámil, že k soudu dojít nemusí, pokud se s ním Manchester dohodne.

Soud začne v Londýně 22. srpna, tedy devět dní před koncem přestupního období.

Kvůli nejasnostem kolem práv na Téveze dostal v uplynulé sezóně West Ham rekordní pokutu 5,5 miliónu liber a situace není doposud zcela vyjasněná. Zatímco klub tvrdí, že s ním Tévez následně podepsal čtyřletou smlouvu, která už splňuje regule Premier League, Joorabchian oponuje, že třiadvacetiletý útočník má s West Hamem roční kontrakt s klauzulí o výši minimální přestupní částky.

Reklama

Související témata: