Hlavní obsah

Nováček ze Sunderlandu zaskočil na úvod Premier League Tottenham

SUNDERLAND

Hned první utkání nového ročníku anglické fotbalové ligy přineslo velké překvapení: nováček ze Sunderlandu v sobotu doma porazil 1:0 Tottenham, který se přitom před sezónou netajil plánem proniknout mezi nejlepší kvarteto. Vítěznou branku vstřelil ve čtvrté minutě nastavení střídající Michael Chopra.

Článek

Sunderland, vedený bývalým hráčem Manchesteru United Royem Keanem, měl ke vstřelené brance blíž po celé utkání, ovšem Tottenham podržel brankář Robinson, který ani na začátku nové sezóny nepustil do branky českého gólmana Radka Černého. Až v nastavení se snesl centr k nohám Michaela Chopry, jenž prostřelil před sebou stojící obránce a nedal Robinsonovi šanci.

Naopak suverénně do nové sezóny vstoupili hráči Newcastlu United a zápas na hřišti Boltonu rozhodli již během úvodní půlhodiny. Vše začal N'Zogbia gólem z 35 metrů z přímého kopu, na kterém měl velký podíl obránce Newcastlu David Rozehnal. Český reprezentant totiž svým pohybem zmátl domácího brankáře, který následně nestačil zasáhnout.

Martins nůžkami zvýšil

Zaskočení domácí pak neuhlídali Martinse, který si na malém vápně zpracoval míč a nůžkami zvýšil. Nigerijský útočník přidal také třetí branku, když jeho tečovaná střela doskákala za ležícího brankáře. Domácí už jen snížili po rychlém protiútoku Anelky, a tak se z výhry proti svému bývalému klubu radoval také nový trenér Newcastlu Sam Allardyce, který na lavičce Boltonu strávil osm let.

Kapitán Liverpoolu Steven Gerrard tři minuty před koncem vystřelil svému týmu výhru 2:1 na hřišti Aston Villy. Domácí až v 85. minutě vyrovnali, když proměnil pokutový kop její kapitán Barry, ale za dvě minuty se Gerrard opřel do míče a strhl výhru na stranu Reds.

Ani druhý nováček Premier League v úvodním kole neprohrál. Derby dokázalo doma vybojovat bod za remízu 2:2 s Portsmouthem. Favorizovaní hosté se sice dostali v 83. minutě do vedení, ale již za minutu opět vyrovnal Todd.

Vydařenou premiéru na lavičce Manchesteru City má za sebou bývalý trenér anglické reprezentace Sven-Göran Eriksson. Jeho nový tým totiž vyhrál na stadiónu West Hamu 2:0 a obě branky vstřelily letní posily - Ital Bianchi a Brazilec Geovanni.

Anglie - 1. kolo
Sunderland - Tottenham 1:0 (90+4. Chopra), Bolton - Newcastle 1:3 (50. Anelka - 21. a 27. Martins, 11. N'Zogbia), Derby - Portsmouth 2:2 (5. Oakley, 84. Todd - 27. Mwaruwari, 83. Utaka), Everton - Wigan 2:1 (26. Osman, 75. Anichebe - 80. Sibierski), Middlesbrough - Blackburn 1:2 (31. Downing - 63. Santa Cruz, 79. Derbyshire), West Ham United - Manchester City 0:2 (18. Bianchi, 87. Geovanni), Aston Villa - Liverpool 1:2 (85. Barry z pen. - 31. vlastní Laursen, 87. Gerrard).

Reklama

Související témata: