Hlavní obsah

Fotbalový Sheffield zažaluje West Ham za ušlý zisk kvůli sestupu

LONDÝN

Vedení fotbalového Sheffieldu United rozhodlo, že zažaluje West Ham za ušlý zisk kvůli sestupu z Premier League. Podle agentury Reuters bude požadovat částku mezi 30 až 50 milióny liber. Anglickému klubu se totiž nelíbí, že Fotbalová asociace (FA) nepotrestala londýnský celek odečtením bodů za porušení regulí při přestupech Carlose Teveze a Javiera Mascherana, což by Sheffield udrželo v nejvyšší soutěži.

Článek

Před podáním žaloby se Sheffield dvakrát neúspěšně pokusil změnit rozhodnutí FA u soudu. "Nyní jsme se po poradě s právníky rozhodli zažalovat West Ham za ušlý zisk, který nám sestup způsobil," řekl šéf klubu Toby Craig.

West Ham se provinil proti regulím Premier League, když angažoval hráče, jejichž práva vlastní třetí strana, což je v Anglii zakázáno. United se proto nelíbí, že londýnský celek byl potrestán jen pokutou 5,5 miliónů liber. Podle Craiga měl přijít o body a Tevezovi nemělo být dovoleno hrát v následujících zápasech. Svými výkony prý přispěl k záchraně West Hamu v lize a sestupu Sheffieldu. Argentinský útočník totiž v posledních deseti zápasech loňské sezóny dal sedm gólů.

Reklama