Hlavní obsah

Neskutečná trefa. Hrdina Brightonu dal životní gól

Brighton/Praha

Gól z říše snů. Íránský útočník Brightonu Alírezá Džahánbachš se stal hrdinou středečního 21. kola Premier League proti Chelsea. Šestadvacetiletý fotbalista v závěru utkání rozjásal domácí publikum, když parádní trefou nůžkami vyrovnal na konečných 1:1.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Íránský útočník Brightonu Alírezá Džahánbachš trefuje gól v utkání 21. kola Premier League proti Chelsea

Článek

Chelsea poslal na Amex Stadium do vedení kapitán César Azpilicueta už v 10. minutě střetnutí. Další trefu už ale svěřenci Franka Lamparda nepřidali, a tak přišel ke slovu Íránec Džahánbachš.

Běžela 84. minuta střetnutí, když se domácí dostali k zahrávání rohového kopu. Centr našel stopera Lewise Dunka, který v obležení obránců Blues odhlavičkoval balon vysoko směrem k Džahánbachšovi. Ten zareagoval bleskurychle, udělal dva svižné kroky, pověsil se do vzduchu a nádherným gólem nůžkami překonal Kepu Arrizabalagu.

„Nedokážu popsat, jak jsem šťastný," řekl ostrovním médiím po závěrečném hvizdu hrdina duelu. „Cítil jsem, že se můžu prosadit. Když na mně Lewis (Dunk) poslal balon, jediná možnost, jak to trefit, byla přes hlavu. A pak to prostě letělo tím správným směrem. Byl to zdaleka nejhezčí gól mé kariéry," dodal šestadvacetiletý útočník.

Fotbalisté Blues už na výstavní trefu zareagovat nedokázali a museli se smířit s bodem. „Dali jsme gól a drželi míč, ale nedokázali jsme dovést zápas do vítězného konce. Udrželi jsme Brighton ve hře a v závěru srovnal krásnou brankou. Měli jsme štěstí, že jsme neprohráli. Nestálost výkonů mě znepokojuje," řekl trenér Chelsea Frank Lampard pro BT Sport.

Reklama

Související témata: