Hlavní obsah

Manchester pokazil debut novému kouči Chelsea

LONDÝN

Fotbalistům Chelsea nevyšel první zápas po náhlém odchodu trenéra Josého Mourinha a při premiéře jeho nástupce Avrama Granta v neděli prohráli v anglické lize na půdě Manchesteru United 0:2. V tabulce klesli na šesté místo, obhájci titulu z Old Traffordu jsou druzí za Arsenalem.

Článek

Chelsea si zkomplikovala utkání ve 32. minutě, kdy byl vyloučen Obi Mikel za faul na Evru. V nastavení prvního poločasu hosté poprvé inkasovali, když si na skvělý Giggsův centr naběhl Tévez a svou první brankou za Manchester United nedal Petru Čechovi šanci. Český gólman ještě několik dalších šancí pochytal. Druhý gól padl na konci utkání, kdy Ben Haim fauloval Sahu a ten bezpečně proměnil nařízenou penaltu.

Z vítězství se mohl radovat jiný český reprezentant David Rozehnal z Newcastlu, který porazil 3:1 West Ham. Dvě branky v dresu domácích vstřelil australský útočník Mark Viduka. Střelecky naprázdno dnes vyšel anglický kanonýr Michael Owen, který navíc v 51. minutě musel odstoupit kvůli zranění.

Hráči Evertonu přišli o šanci dostat se v tabulce před svého městského rivala Liverpool, když podlehli 0:2 na hřišti Aston Villy. Ani na lavičce náhradníků domácího týmu se neobjevil český záložník Patrik Berger.

Tottenham pouze remizoval 1:1 na půdě Boltonu, který se díky zisku bodu odlepil ode dna tabulky a dostal se díky lepšímu skóre před Derby. Tottenham, který před úvodem soutěže vyhlásil boj o přední příčky, se po sedmém kole nachází až na 18. místě v tabulce.

Anglie - 7. kolo:
Newcastle - West Ham United 3:1 (2. a 41. Viduka, 76. Zogbia - 32. Ashton), Aston Villa - Everton 2:0 (14. Carew, 60. Agbonlahor), Blackburn - Portsmouth 0:1 (25. Kanu), Bolton - Tottenham 1:1 (68. Campo - 34. Keane), Manchester United - Chelsea 2:0 (45.+3 Tévez, 89. Saha z pen.)

Reklama

Související témata: