Hlavní obsah

Čech: Potřebujeme se chytit třeba ušmudlaným gólem

PRAHA

Už čtvrtou sezónu načal v londýnské Chelsea fotbalový brankář Petr Čech a nebýt loňského vážného poranění hlavy, nikdy v týmu "Blues" asi nezažíval horší chvíle než při současném nepovedeném startu do nového ročníku. Podle Čecha je současným hlavním problémem Chelsea hlavně neproduktivní koncovka.

Foto: ČTK/AP

Brankář Chelsea Petr Čech

Článek

"Ztratili jsme sebevědomí. A potřebujeme se nějak chytit, třeba šťastným gólem. To by nás mohlo nastartovat," citoval Čecha francouzský deník L´Équipe. Čech z branky sleduje trápení svých spoluhráčů, kteří v posledních třech ligových zápasech vyšli střelecky naprázdno, získali jediný bod a po nedělní prohře ve šlágru na hřišti Manchesteru United, kde už tým místo odvolaného kouče Josého Mourinha vedl nový trenér Avram Grant, klesli až na šesté místo v Premier League.

Události posledních týdnů a špatné výsledky se prý na psychice hráčů hodně podepsaly. "Samozřejmě, znejistěli jsme. Ale nestalo se to přes noc z ničeho nic. Se střílením gólů máme problémy od začátku sezóny. A také spoustu gólů dostáváme. Hodně nebezpečí nám přinášejí trestné kopy soupeřů, to se v minulosti nestávalo," vypočítával plzeňský odchovanec, proč se Chelsea tak trápí.

Podle Čecha krize Chelsea není způsobena jen tím, že jí v ofenzivní fázi zatím chybí zraněné opory Didier Drogba a Frank Lampard, jejichž góly mužstvo táhly v minulé sezóně. "Máme mnoho dalších hráčů, kteří umí dávat góly a mají svou kvalitu," uvedl Čech na vlastních internetových stránkách už po úvodním letošním vystoupení v Lize mistrů, kdy Chelsea doma s Rosenborgem Trondheim překvapivě ztratila body po remíze 1:1.

Naději na bodový zisk s Manchesterem zhatila penalta

Duel s norským soupeřem podle Čecha jenom symbolicky podtrhl bídný vstup do sezóny a ukázal, proč Chelsea zatím letos strádá. "Byly tam dvě tyče, dvakrát to oni vykopávali z prázdné branky, navíc ten počet našich střel - devětadvacet - to hovoří za vše a těžko k tomu něco dodávat. Zatímco soupeř měl jeden brejk a z něho jednu standardku, ze které padnul gól," podivoval se Čech, zatímco v neděli v Manchesteru prý zápas výrazně ovlivnilo brzké vyloučení jeho spoluhráče Johna Obiho Mikela.

"V podstatě to byl rozhodující okamžik utkání. Druhým klíčovým momentem byla branka v nastaveném čase prvního poločasu, po které United mohli kontrolovat zápas a nikam se nehnat," pokračoval Čech. Po změně stran se sice londýnský klub hnal za vyrovnáním, veškeré naděje na zisk alespoň jednoho bodu jim však sebral diskutabilně odpískaný pokutový kop po zákroku na Francouze Sahu, kterou sám postižený posléze proměnil. „Penalta ten zápas skončila. Po ní bylo rozhodnuto," dodal Čech.

Ten se v úterý se svými spoluhráči představí v utkání Anglického poháru na hřišti druholigového Hull City a hostující Chelsea prý nehodlá dopustit žádnou senzaci. "Jsme obhájci trofeje, chceme v soutěži i letos uspět, takže samozřejmě jedeme do Hullu pro vítězství. Po sérii porážky, dvou remíz a opět prohry již výhru potřebujeme," poznamenal Čech.

Reklama

Související témata: