Hlavní obsah

Arsenal na měsíc ztratil zraněného kanonýra Van Persieho

LONDÝN

Fotbalisté Arsenalu se budou muset zhruba měsíc obejít bez Robina van Persieho. Klíčový útočník si při plnění reprezentačních povinností poranil koleno. Londýnskému týmu bude scházet v zápasech o čelo tabulky Premier League i příští týden v utkání Ligy mistrů proti pražské Slavii.

Článek

"Je to velká rána, Robin je pro nás stěžejní hráč. Snad ho dokážeme do hry vrátit co nejdřív," prohlásil ve čtvrtek trenér Arsenalu Arséne Wenger. Minimálně v prvním zápase se Slavií ale nemůže s nizozemským útočníkem počítat, stejně jako se Švýcarem Philippem Senderosem, který si poranil záda také v reprezentačním utkání a bude scházet zhruba dva týdny.

Čtyřiadvacetiletý Van Persie se zranil ve středu během utkání kvalifikace mistrovství Evropy, v němž Nizozemci zvítězili ve Slovinsku 2:0. Výhru, která je přiblížila postupu na ME, ale zaplatili hned dvěma zraněnými: vedle Van Persieho skončil v péči lékařů i stejně starý záložník Hamburku Rafael van der Vaart, který s podezřením na natržený stehenní sval teprve čeká na přesnou diagnózu.

Reklama

Související témata: