Hlavní obsah

Obstáli jsme pod tlakem, myslí trenér Arsenalu Wenger

LONDÝN

Fotbalisté Arsenalu Londýn se po výhře nad Readingem opět vrátili do čela ligové tabulky před Manchester United, který navíc odehrál o utkání více. Trenér Arséne Wenger si pochvaluje, že jeho tým ustál tlak, který na něj soupeř vyvinul. Hráči se mu nyní rozjeli na reprezentační srazy. „Doufám, že se nikdo nezraní,“ přeje si Wenger.

Článek

Fotbalisté Arsenalu se po snadné výhře 3:1 nad Readingem znovu vrátili na první příčku Premier League, kam se na jeden den vyšplhal Manchester United díky vítězství nad Blackburnem. Oba týmy mají stejný počet bodů, pro hráče z Londýna však mluví skóre. Navíc odehráli o jeden zápas méně než svěřenci Alexe Fergusona.

Kouč Kanonýrů Arséne Wenger byl výhrou na hřišti dvanáctého týmu tabulky nadšený. Za důležité považoval fakt, že jeho svěřenci ustáli tlak, který na ně vyvinuli právě hráči největšího rivala z Manchesteru. „V zápase bylo nejdůležitější, zda udržíme nervy na uzdě. Byli jsme pod tlakem. Očekávalo se, že bychom nemuseli situaci ustát a mohli tak ztratit nějaké body. My ale hráli stále svou hru,“ pochvaloval si francouzský manažer.

V předchozích ligových kolech se fotbalisté Arsenalu utkali se svými nejvážnějšími konkurenty o mistrovský titul. Jak s Manchesterem United, tak s Liverpoolem remizovali. Podle Wengera ale mohli jeho svěřenci z těchto zápasů získat více než dva body. „Byli jsme poněkud frustrovaní, protože jsme cítili, že jsme měli soupeřům sebrat více bodů. Proto jsme cítili před zápasem v Readingu odpovědnost. Nakonec jsme ho ale zvládli,“ řekl Wenger pro oficiální stránky klubu.

Před reprezentační přestávkou jsou Gunners ve výhodné pozici. Kouč má jediné přání - aby se mu všichni reprezentanti vrátili nezranění. „Někteří hráči nyní odjeli na srazy svých reprezentací. Je to pro ně náročný program. My ale v příštím kole přivítáme Wigan a budeme chtít podat soustředěný výkon. Proto doufám, že se nikdo z hráčů nezraní. Fabregas nebude moci nastoupit kvůli karetnímu trestu, navíc jsme nedávno ztratili Van Persieho,“ připomněl zranění nizozemského útočníka.

Reklama

Související témata: