Hlavní obsah

Giggs: Na chybějící hráče se vymlouvat nemůžeme

MANCHESTER/PRAHA

Ve 14. kole Premier League se o největší překvapení postarali Wanderers z Boltonu, kteří na domácím Reebok Stadium porazili brankou navrátilce Anelky Manchester United 1:0. Svěřenci Alexe Fergusona tak ztratili v boji o lídra tabulky tři body na Arsenal. Kanonýři totiž dokázali brankami Gallase a Rosického v závěru zápasu zvítězit na Emirates Stadium nad Wiganem.

Článek

Fotbalisty Manchesteru opařil již v 11. minutě francouzský střelec Nicolas Anelka, který se do sestavy Boltonu vrátil po kratší pauze zaviněné zraněním. Bývalý útočník Arsenalu zblízka prostřelil nizozemského brankáře Van der Sara.

Poté vrhl favorit všechny síly do ofenzívy. Souhra svěřenců Alexe Fergusona však vázla, Manchester si sice vytvořil územní převahu, do gólových příležitostí se ale dostával sporadicky. „Nevytvořili jsme si příliš gólových šancí. A to je pro nás zklamáním,“ řekla jedna z ikon v dresu Rudých ďáblů Ryan Giggs. „Snažili jsme se hrát svou hru. Pozičně jsme nehráli zle. Chyběl nám ale klid ve finální fázi,“ zhodnotil bývalý velšský reprezentant.

Bolton, který má za sebou katastrofální vstup do sezóny, se po vstřelené brance zaměřil na plnění defenzivních úkolů. „V podobných zápasech, v nichž nám soupeř nedá příliš volného prostoru, musíte potrestat všechny soupeřovy chyby. Musíte těžit z kvalitní hry svého mužstva. To se nám ale nepodařilo,“ litoval Giggs na stránkách goal.com.

Chyběli Rooney, Ronaldo a Scholes

Trenér obhájce titulu Ferguson se musel obejít bez dvou zásadních opor svého týmu. Anglický reprezentant Wayne Rooney ještě nevyléčil poraněný kotník a Portugalec Christiano Ronaldo odpočíval po reprezentační přestávce. Dlouhodobě mimo hru je i ryšavý záložník Paul Scholes. Giggs se ale vymlouvat na absence nechce. „Hráli jsme bez nich v sezóně už často a měli jsme dobré výsledky. Nevím, proč se nám to nepovedlo tentokrát,“ prohlásil po sobotním utkání. „Prostě jsme nedokázali jít cestou, kterou známe. Tou cestou, po níž jsme šli před reprezentační přestávkou,“ myslí Giggs.

Třiatřicetiletý křídelní středopolař musí se svými spoluhráči na nevydařené utkání rychle zapomenout, už v úterý je čeká zápas Ligy mistrů proti Sportingu Lisabon. „Jsme samozřejmě zklamaní, ale musíme jít dál. Úterního zápasu se musíme zhostit dobře. Potřebujeme se dostat do našeho způsobu hry co nejdříve,“ uzavřel Giggs.

Největší dosavadní ligový konkurent United, Arsenal, ale zaváhání svého soupeře využil a v souběžně hraném utkání na domácím stadiónu porazil Wigan 2:0. První branku vstřelil v 83. minutě Gallas. Vítězství pro londýnský klub potvrdil druhým gólem Tomáš Rosický. Podle kapitána české reprezentace by mohlo být právě vítězství nad Athletics velice důležité. Zvláště po ztrátě všech tří bodů Manchesteru v Boltonu. Wanderers vyhráli poprvé pod novým koučem Garym Megsonem.

Reklama

Související témata: