Hlavní obsah

Wenger: V posledních čtyřech utkáních jsme nepodali dobrý výkon

LONDÝN

Manažer Arsenalu Arsene Wenger po prohře v Middlesbrough řekl, že je spokojen s umístěním svého týmu na čele tabulky, navzdory tomu, že jejich náskok na Manchester United se ztenčil na pouhý jeden bod. Na druhé straně Gareth Southgate, manažer Middlesbrough, označil výkon svého týmu za nejlepší v sezóně.

Článek

Kanonýři prohráli 1:2 na půdě Middlesbrough a zakončili tak chabý týden, během něhož ztratili pět bodů ze svého náskoku na druhý Manchester. Jedinou branku hostů dal Tomáš Rosický. „Nemůžeme si stěžovat, v posledních čtyřech utkáních jsme nepodali dobrý výkon,“ řekl první muž na lavičce Arsenalu pro BBC. „Vím, že rozdíl mezi vedoucími mužstvy je pouze jeden bod, ale tuto pozici bychom na začátku sezóny brali,“ pokračoval.

Kanonýři mohou ztratit pozici na vrcholu tabulky příští neděli, kdy se první čtyři mužstva utkají navzájem. Arsenal hostí Chelsea a na hřišti Liverpoolu se představí Manchester United.

„Momentálně máme několik zraněných hráčů, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Věřil jsem hráčům, které jsem v neděli poslal na hřiště,“ řekl Wenger a pokračoval: „Tato sezóna bude velikým, velikým bojem o titul. United hráli devět domácích a sedm venkovních zápasů. My jsme hráli osm doma i venku, i proto jsem rád, že jsme první v tabulce.“

Nejlepší výkon v sezóně 

Na výsost spokojený mohl být po zápase 16. kola Premier league manažer Middlesbrough Gareth Southgate a neváhal označit výkon týmu za nejlepší v sezóně. „Hráli jsme velice dobře už proti Birminghamu, ale kvality Arsenalu mohli vidět všichni. Doufám, že hráči vidí, čeho všeho jsou schopni,“ rozplýval se po utkání Southgate. „Bylo to občas trochu deprimujcící, ale my jsme zůstali optimističtí a začali jsme také dávat góly. Ale je to pouze jeden večer, musíme být více důslední,“ zůstává na zemi spokojený kouč.

Střelec úvodního gólu zápasu Stewart Downing doplnil: „Je to impozantní vítězství a o to lepší, že bylo proti jednomu z top týmu v tabulce. Arsenal nás nechal moc hrát. Zdá se mi, že proti nejlepším týmům hrajeme lépe. Potřebujeme udržet naši hru soudržnou a stoupat v tabulce,“ dodal.

„Byl jsem velmi motivován a tyto tři body jsme potřebovali,“ prohlásil útočník Middlesbrough Jeremie Aliadiere. „Je to dobrý start, posbírali jsme několik bodů v posledních utkáních. Chtěli jsme tvrdě pracovat a získat tři body,“ uzavřel Aliadiere.

Reklama

Související témata: