Hlavní obsah

Manchesteru pomohla penalta, Čech pro zranění nedochytal

MANCHESTER

Fotbalisté Manchesteru United mohou děkovat proměněné penaltě Cristiana Ronalda z 88. minuty nedělního zápasu proti Evertonu, po níž zvítězili 2:1 a na vedoucí Arsenal ztrácejí jediný bod. Nezaváhala ani třetí Chelsea, která zvítězila po parádní trefě Joe Colea v Blackburnu 1:0. Zápas nedochytal gólman londýnského celku Petr Čech, který musel pro zranění kyčle po hodině střídat.

Foto: ČTK/AP

Brankář Chelsea Petr Čech

Článek

Ronaldo vstřelil obě branky United v zápase, v 22. minutě otevřel skóre ranou z dvaceti metrů. Portugalský záložník už má na kontě jedenáct branek v letošním ročníku Premier League a vede tabulku střelců. Everton zaznamenal jediný gól v 27. minutě, kdy se trefil Tim Cahill.

Porážkou na Old Trafford tak skončila famózní série Evertonu, který neprohrál třináct posledních zápasů v řadě včetně utkání v evropských pohárech. Manchester se naopak v Premier League přiblížil Arsenalu a ztrácí na vedoucí tým soutěže pouze jediný bod.

Chelsea vyhrála v Blackburnu 1:0, jediný gól vstřelil Joe Cole. Anglický reprezentant se parádně trefil ve 22. minutě. Zápas nedohrál gólman Petr Čech. Česká reprezentační jednička musela být v úvodu druhého poločasu ošetřována po souboji s útočníkem Roque Santa Cruzem. Po několika minutách přišel poprvé od 13 .ledna do branky Chelsea Henrique Hilário. Zraněná je i dvojka Carlo Cudicini. "Vyboxovával jsem ve vápně míč a přitom jsem se srazil se Santa Cruzem. Bohužel mě z boku, i když nechtěně, trefil svým kolenem do pánve, přesně do místa, kde se přitahují všechny svaly. Je to hodně bolestivé," popsal zdravotní potíže Čech na svých internetových stránkách.

Rozehnal chyboval v zápase s Derby 

Newcastlu zachránil alespoň bod proti poslednímu Derby Mark Viduka, který svým druhým gólem v zápase tři minuty před koncem vyrovnal na konečných 2:2. Domácí prohrávali už od šesté minuty, kdy vstřelil svůj první gól v Premier League Barnes. Viduka v 27. minutě vyrovnal, ale sedm minut po začátku druhého poločasu šli hosté opět do vedení.

Kenny Miller v 52. minutě lehce oklamal českého obránce Davida Rozehnala a nedělalo mu problém překonat ani brankáře Givena. Rozehnal vydržel pak na hřišti už jen šest minut, když jej vystřídal Taylor. Kouč domácích poslal na hřiště ještě Duffa a Emreho a posílení ofenzívy se vyplatilo, když Viduka nakonec vyrovnal.

Premier League - 18. kolo:
Manchester United - Everton 2:1 (22. a 88. z pen. C. Ronaldo - 27. Cahill), Newcastle - Derby 2:2 (27. a 87. Viduka - 6. Barnes, 52. Miller), Blackburn - Chelsea 0:1 (22. J. Cole).

Reklama

Související témata: