Hlavní obsah

Trenér Blochin by v FK Moskva rád přivítal Ševčenka

MOSKVA/LONDÝN

Trenér FK Moskva Oleg Blochin by rád viděl útočníka Chelsea Andreje Ševčenka ve svém týmu. Kouč moskevského klubu by chtěl využít složité hráčovy adaptace na anglický fotbal, která bývalého střelce Dynama Kyjev provází od počátku působení v londýnském klubu.

Článek

Klub z hlavního ruského města potřebuje v zimním přestupním období posílit o prvotřídního útočníka, a právě londýnský forvard Andrej Ševčenko by pro něj byl tou nejlepší alternativou. Oleg Blochin totiž ještě před nedávnem trénoval Ševčenka v ukrajinském národním týmu a z toho pramení jeho přesvědčení, že by angažování útočníka Chelsea bylo optimálním řešením.

„Potřebujeme získat minimálně jednoho útočníka. Hrozně rád bych zde přivítal Andreje Ševčenka,“ řekl na stránkách goal.com Blochin s tím, že se jim při spolupráci v ukrajinském národním týmu velmi dařilo.

Komentář kouče Blochina nepřichází ani čtyřiadvacet hodin poté, co vice prezident AC Milán Adriano Galliani znovu rozpoutal domněnky ohledně příchodu Ševčenka, když odmítl vyloučit návrat jednoho z nejlepších střelců historie klubu.

Ševčenkovi se teď ovšem nabízí příležitost nastupovat častěji za anglickou Chelsea, jelikož jeho konkurent z útoku Didier Drogba nenastupuje ze zdravotních důvodů. Ukrajinský forvard by tak jistě rád navázal na nedávný úspěšný střelecký pokus z Carling cupu, kdy vsítil gól Liverpoolu.

Přesto kouč moskevského FK nevidí kolem Ševčenka v Anglii jen pozitiva. „V Anglii určitě není všechno podle jeho představ, ovšem útočník takového formátu je posilou pro každý tým,“ řekl na závěr Blochin.

Reklama

Související témata: