Hlavní obsah

Tottenham s Černým v brance uhrál v Carling Cupu remízu s Arsenalem

PRAHA/LONDÝN

Bez českého kapitána fotbalové reprezentace Tomáše Rosického remizoval domácí Arsenal v prvním utkání semifinále anglického poháru Carling Cup s Tottenhamem. V brance hostujících Kohoutů dostal teprve popáté v sezóně příležitost český gólman Radek Černý. Třiatřicetiletý brankář v závěru utkání neodolal tlaku „Kanonýrů“. Šance na postup jsou tak po remíze 1:1 pro oba celky před odvetou na půdě Spurs otevřené.

Článek

Semifinále anglického poháru Carling Cup na Emirates Stadium mezi domácím Arsenalem a jeho rivalem Tottenhamu bylo o patnáct minut odloženo, kvůli dopravní zácpě, ale to hosty nijak nerozhodilo. V páté minutě měla možnost otevřít skóre hvězda Spurs Berbatov, do zakončení se však fotbalista Tottenhamu nedostal. Na druhé straně v 15. minutě nebezpečně hlavičkoval na hranici malého vápna Niclas Bendtner, ale Radek Černý v brance Spurs předvedl první ostrý zákrok.

O pět minut později se vřítil do pokutového území „Gunners“ hostující Aaron Lennon, ale jeho pokus vyslat střelu na brankáře Lukasze Fabianskiho zmařil rychlým skluzem zadák Arsenalu Philippe Senderos.

Černý zkrotil střelu Persieho

Ve 26. minutě měl pro změnu práci český brankář mezi tyčemi Tottenhamu Černý, když zkrotil střelu Robina Van Persieho, jež mířila doprostřed brány.

Obrovskou šanci k otevření skóre měl ve 32. minutě Malbranque, ale jeho pokus z hranice penalty jen těsně minul pravou tyč domácí svatyně. O dvě minuty později zneškodnil další šanci hostí Fabianski rychlým vyběhnutím.

Fotbalisté v bílých dresech zvýšili tempo a následující střelu Dimitara Berbatova gólman Arsenalu vyrazil efektivní robinsonádou. Ve 37. minutě se však Kohouti přeci jen dočkali. Berbatov vyslal na hranici ofsajdu do trháku Robbie Keana, který z první poslal přes pokutové území přihrávku na volného Jermaina Jenase, pro něhož nebyl problém otevřít střelou do prázdné brány skóre zápasu.

Již v nastaveném čase prvního poločasu mohl zvýšit stav opět Berbatov, ale jeho technickou střelu z hranice malého vápna polský brankář bezpečně lapil do svých rukavic.

Po poločase jako první prověřil obranu domácích Keane, ale střela zpoza velkého vápna jen prosvištěla vedle levé tyče Fabianskiho brány.

Vyrovnání zařídil se štěstím Walcott

Vyrovnání se dočkali fanoušci na Emirates Stadium v 80. minutě, kdy vyslal Da Silva Eduardo do šance Theo Walcotta a ten za pomocí ruky jednoho z hostujících obránců srovnal tečovanou střelou stav na 1:1. Radek Černý byl bezmocný.

Obrovskou šanci spálil po příchodu na trávník o tři minuty později Jermain Dafoe, na kterého zívala po pasu Berbatova odkrytá branka, ale tísněn obráncem Arsenalu přestřelil.

V uplném závěru zápasu měli možnost strhnout výhru na svou stranu domácí, avšak Spurs tlaku odolali. Do odvety, která je na programu 22. ledna na White Hart Lane, jsou tak šance na postup do finále pro oba týmy otevřené. Vítěz se utká o trofej s lepším týmem z druhého semifinále mezi Chelsea a Evertonem.

Arsenal - Tottenham 1:1 (0:1)
Branky: 79. Walcott - 37. Jenas. Diváci: 53 136. Rozhodčí: M. Dean.
Arsenal: Fabianski - Justin Hoyte, Djourou (46. Sagna), Senderos, Traore, Walcott (90. Randall), Denilson, Silva, Diaby, Van Persie (46. Eduardo), Bendtner.
Tottenham : Černý - Chimbonda, Dawson, King, Lee, Lennon, Jenas, O'Hara, Malbranque (77. Boateng), Berbatov, Keane (83. Dafoe).

Reklama

Související témata: