Hlavní obsah

Bednář hrdinou Bromwiche v Anglickém poháru, Černý vychytal nulu

LONDÝN

Český útočník Roman Bednář byl hrdinou fotbalistů West Bromwich ve třetím kole Anglického poháru. Při vítězství nad Charltonem vstřelil jeden gól ze hry a další přidal v penaltovém rozstřelu, především jeho zásluhou vyhrál West Bromwich nad Charltonem. Z vítězství se radoval i Tottenham, v jehož brance nastoupil Radek Černý a pomohl k výhře 1:0 nad Readingem.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Český fotbalista Roman Bednář.

Článek

Bednář otevřel skóre už ve čtrnácté minutě a díky trefě Morrisona šest minut po přestávce už vedl West Bromwich o dvě branky. Jenže v 64. minutě snížil Ambrose a v poslední minutě domácí o vedení přišli definitivně, když za Charlton vyrovnal Dickson. V penaltovém rozstřelu pak vstřelil rozhodující branku právě Bednář.

"Loni jsme prohráli na penalty v pátém kole s Middlesbrough, takže jsme rádi, že tentokrát stálo štěstí při nás," těšilo po zápase trenéra West Bromwiche Tonyho Mowbraye. "Máme teď za sebou samé těžké zápasy, ještě že další nás čeká až v sobotu," dodal kouč druholigového celku.

Černý znovu v brance Tottenhamu a s čistým kontem

Radek Černý nastoupil potřetí za sebou v brance Tottenhamu a v úterý večer vychytal čisté konto při vítězství 1:0 nad Readingem ve třetím kole Anglického poháru. Jedinou branku opakovaného zápasu vstřelil v patnácté minutě Robbie Keane, nová posila Readingu Marek Matějovský nebyl ani mezi náhradníky.

V patnácté minutě zápasu si Kaboul z Tottenhamu vyskočil na roh Jenase, jeho střela se od břevna odrazila k volnému Keanovi a ten vstřelil jediný gól zápasu. Černý opět dostal přednost před anglickým reprezentantem Paulem Robinsonem a v posledních minutách měl štěstí, když Huntova střela volejem skončila jen na břevnu jeho branky.

Tottenham, který se utká ve třetím kole Poháru UEFA s pražskou Slavií, nastoupil v této sestavě: Černý - Chimbonda, Dawson, Kaboul (82. Stalteri), Gunter - Tainio (76. O'Hara), Jenas, Boateng, Malbranque - Defoe (61. Lennon), Keane.

Na druhý pokus uspěl i Liverpool v souboji s třetiligovým Lutonem, nad kterým zvítězil 5:0 především díky hattricku kapitána Stevena Gerrarda z druhého poločasu.

Anglický pohár - 3. kolo:
Reading - Tottenham Hotspur 0:1, Liverpool - Luton Town (III. liga) 5:0, West Bromwich - Charlton 2:2, na penalty 4:3

Reklama

Související témata: