Hlavní obsah

Kahn nechápe, že se Lehmann rozhodl zůstat v Arsenalu

MARBELLA

Bývalý německý reprezentační brankář Oliver Kahn nechápe rozhodnutí svého kolegy Jense Lehmanna, který se rozhodl zůstat v londýnském Arsenalu. Tam v letošní sezóně plní pouze roli týmové dvojky, a proto se předpokládalo, že využije nabídky Borussie Dortmund a do svého bývalého klubu se vrátí.

Článek

"Moc nerozumím tomu, že se Lehmann nesnaží nalézt klub, ve kterém by mohl pravidelně chytat," prohlásil jeho někdejší velký rival Kahn, jenž nyní tráví zimní přípravu ve Španělsku.

Oba zkušení gólmani se nemají příliš v lásce. Kahn těžce nesl fakt, že musel právě Lehmannovi krýt záda na světovém šampionátu před dvěma lety. Brankáři Bayernu Mnichov, jenž se s reprezentačním dresem již rozloučil, se zdá krátce před Eurem Lehmannův krok zvláštní. "Nastoupit bez herní praxe na takový turnaj, jakým je mistrovství Evropy, je nebezpečné," dodal Kahn.

Osmatřicetiletý Lehmann v tomto ročníku nastoupil v brance Arsenalu pouze čtyřikrát. Po dvou hrubých chybách v úvodu sezóny jej o místo jedničky připravil Španěl Manuel Almunia. Minulý týden Němec odmítl nabídku půlročního kontraktu v Dortmundu. "I když by mě hodně lákalo, hrát znovu bundesligu za Dortmund, z osobních důvodů jsem se rozhodl jinak," uvedl zkušený brankář, jenž se nechtěl předčasně stěhovat především kvůli třem dětem.

Reklama

Související témata: