Hlavní obsah

Veterán Litmanen možná pomůže Fulhamu zachraňovat ligu

LONDÝN

Finský světoběžník Jari Litmanen se možná vrátí do světa velkého fotbalu v dresu Fulhamu, který jej v tomto týdnu pozval na testy. V únoru sedmatřicetiletý ofenzivní hráč by se londýnskému týmu podle slov trenéra Roye Hodgsona hodil v jarním boji o záchranu v Premier League, přestože od srpna kvůli poraněnému kotníku nezasáhl do hry.

Článek

"Po té zkoušce uvidíme, jestli u nás zůstane. Ale já jsem optimistou, Jari by nám mohl hodně pomoci," uvedl Hodgson. Litmanen by ve Fulhamu mohl oprášit zašlou slávu z 90. let, kdy jako hvězda Ajaxu Amsterodam výrazně pomohl v roce 1995 k triumfu v Lize mistrů.

Nejslavnější finský fotbalista, který je ve své zemi rekordmanem se 110 starty za národní tým i s 28 nastřílenými brankami, pak okusil i angažmá v dalších slavných klubech Barceloně či Liverpoolu. Na druhé straně však jeho kariéru značně zkomplikovala série zranění.

Litmanen se pak příliš neprosadil při návratu do Ajaxu a při dalších angažmách v Lahti, Rostocku a Malmö se zdálo, že jeho bohatá kariéra nezadržitelně míří ke konci. Zvlášť poté, co si loni v létě zranil vážně poranil kotník a do konce roku vůbec nehrál.

Teď ale před ním stojí nová výzva v podobě získání angažmá v anglickém prvoligovém klubu, který však po 23 odehraných zápasech figuruje na předposlední pozici s pětibodovou ztrátou na nesestupové příčky. "Jari v poslední době tvrdě trénoval, vypadá dobře," pochvaloval si Hodgson. Sám Litmanen byl však o poznání zdrženlivější. "Za tu šanci musím poděkovat, ale uvidíme, jak dlouho tady vydržím," dodal.

Reklama

Související témata: