Hlavní obsah

Kouč Chelsea Grant: Rozhodnutí o penaltě bylo zbrklé

LONDÝN/PRAHA

Fotbalisté Chelsea vedli v nedělním finále Carling Cupu nad Tottenhamem po brance Drogby 1:0. Obrat Kohoutů odstartovala penalta, na kterou upozornil hlavního rozhodčího Halseyho jeho pomezní asistent. „Ne každý dotyk ruky s míčem by měl znamenat pokutový kop,“ stěžoval si po utkání kouč Chelsea Avram Grant. Tottenham zápas vyhrál po gólu Woodgatea v prodloužení 2:1.

Článek

Začátek utkání patřil Kohoutům. Keanovi skočil do střely Terry a o několik minut později Chimbonda hlavičkoval do břevna. „Zápas jsme nezačali příliš dobře. Ale potom se nám podařilo vstřelit branku,“ připomněl Grant jediný úspěch Blues z 38. minuty, kdy se trefil Didier Drogba z přímého volného kopu a překvapil tak Robinsona, jenž si špatně postavil zeď před sebou.

„Do začátku druhého poločasu si Tottenham nevytvořil žádnou šanci. Rozhodčí potom odpískal penaltu, to rozhodnutí bylo z mého pohledu zbrklé, a Tottenham se dostal zpět do hry. Ne každý dotyk ruky s míčem by měl znamenat pokutový kop,“ zlobil se po finálovém zápase izraelský trenér na oficiálních stránkách Chelsea.

Zápas dospěl do prodloužení. Na jeho začátku Petr Čech, který v průběhu druhého poločasu inkasoval úder balónem do hlavy po střele Zokory, vyrazil centr přímo do naskakujícího Woodgatea, jehož branka rozhodla o tom, že Tottenham získá prestižní anglickou trofej. „Čas vrátit nemůžeme, prohráli jsme finálový zápas a to je důležité,“ smutnil Grant.

Ramos: Tým se postupem času zlepšuje

Juande Ramos, kouč Spurs, měl samozřejmě zcela opačné pocity. „Byla to unikátní zkušenost. Doufám, že se bude opakovat,“ citovaly jeho slova stránky BBC. „Trofej je pro mě samozřejmě velice potěšující. Klub i fanoušci čekali na takový úspěch velice dlouho,“ dodal spokojeně trenér, který se k týmu připojil vloni v říjnu, kdy na lavičce vystřídal Martina Jola.

„Dnešní výsledek má speciální příchuť, protože proti nám stál tým, od kterého všichni očekávali, že nás porazí,“ myslel třiapadesátiletý trenér.

Na svých svěřencích ale vidí pozitivní změny, které Tottenham dokazuje v utkáních s nejlepšími týmy Anglie. „Náš tým se postupem času zlepšuje a cítí důvěru. Ukázal posun již ve svých zápasech s Manchesterem United a Arsenalem. Proti Chelsea ukázali, že jsou schopni se soustředit a bojovat s nejlepšími,“ dodal kouč, jenž dvakrát dovedl Sevilu k titulu v Poháru UEFA.

Reklama