Hlavní obsah

Kouč londýnské Chelsea Grant kritizuje anglický tisk

LONDÝN

Trenér londýnské Chelsea Avram Grant nařkl britská média, že úmyslně poškozují pověst londýnského velkoklubu. Důvodem k tomu měla být nedělní prohra ve finále Carling Cupu s Tottenhamem. "Respektuji anglická média i přesto, že mi při nástupu do týmu příliš nedůvěřovali. Od té doby jsem ale slyšel z jejich strany mnoho lží," ohradil se izraelský trenér.

Článek

"Pokoušíte se poškodit hráče i celý klub jen kvůli jedné prohře," neskrýval Grant své rozhořčení a dodal. "Moje úloha v klubu je velmi důležitá a občas i velmi náročná, musíte to respektovat. Dokud se tak nestane, nemůžete něco podobného očekávat ode mne. Už to zašlo příliš daleko."

"Když mluvíte o neuspěšném finále s Tottenhamem, neměli byste zapomínat na pět měsíců dobrých výsledků. V neděli se nám zápas nepovedl, jsme však bojovníci, musíme se přes to přenést a myslet na zápasy, které jsou teď před námi," vyjádřil se manažer Chelsea k nedělní prohře ve finále anglického ligového poháru.

Abramovič mu prý sestavu neurčuje

Grant komentoval i roztržku mezi kapitánem Chelsea a trenérem prvního týmu Henkem ten Catem během tréninku. "V každém týmu na světě to občas zajiskří. Na tom není nic zvláštního. Vše se ale po pár minutách vysvětlilo a podáním rukou pro mě tato příhoda skončila."

Současný lodivod Chelsea je novináři často napadán, že u hráčů nemá dostatek respektu a sestavu mu určuje majitel klubu Roman Abramovič. "To je naprostý nesmysl. Abramovič mi nikdy neurčoval, jaké fotbalisty mám na zápas postavit. To je pouze na mé zodpovědnosti," důrazně odmítl spekulace anglického tisku.

Reklama

Související témata: