Hlavní obsah

Eduardo se už těší, jak si za rok a půl zahraje proti Anglii

ZÁHŘEB

Zraněný chorvatský fotbalista Eduardo da Silva se už těší, až se po návratu na trávník postaví v reprezentačním dresu proti Anglii. Po těžkém zranění levé nohy však vyloučil, že by to bylo už v letošním zářijovém duelu obou zemí ve Wembley v kvalifikaci mistrovství světa. Pětadvacetiletý útočník londýnského Arsenalu ale věří, že v odvetě o rok později už nastoupí.

Článek

Necelé dva týdny poté, co mu obránce Birminghamu Martin Taylor v ligovém utkání zlomil lýtkovou kost a těžce pohmoždil kotník, chodí Eduardo o berlích a podle svých slov se cítí dobře. "Nic mě nebolí," řekl ve čtvrtečním vydání chorvatského deníku Jutarnji List a odmítl myšlenku Taylora kvůli zranění zažalovat.

Nemá však zatím představu, jak dlouho bude trvat rehabilitace. "Někdo říká, že půl roku, někdo tvrdí, že budu hrát za devět měsíců, jiní zase že za patnáct," prohlásil útočník, který kvůli zranění přijde o červnové mistrovství Evropy.

Eduardo určitě nenastoupí ani v zářijovém zahajovacím duelu kvalifikace MS v londýnském Wembley. "To by bylo moc brzo. Ale v odvetě příští rok v září už hrát budu," řekl chorvatský fotbalista. V jeho návrat pevně věří i reprezentační trenér Slaven Bilič, který jej v Anglii navštívil. "A bude ještě lepší než dřív," uvedl kouč.

Reklama

Související témata: