Hlavní obsah

Trenér Readingu Coppell: Matějovský je jiný než ostatní

READING

Podle manažera Readingu Steva Coppella přinesl Matějovský do zálohy anglického celku něco jiného, než co nabízejí ostatní hráči. Matějovský nastoupil v posledních pěti utkáních po boku Jamese Harpera ve středu zálohy a s každým zápasem se zlepšuje. Po příchodu k mužstvu se dobře aklimatizoval a nyní je přínosem pro celé mužstvo.

Článek

„Je jiný. Je velmi vynalézavý, hlavně co se týče přihrávek,“ složil Coppel poklonu Matějovskému a pokračoval: „Od doby co přišel ukázal široké uplatnění. Naučil se anglicky rychleji, než kdokoli jiný koho znám. Stále se učí, protože nechce pouze základní angličtinu, chce být tak dobrý, jak jen může být,“ chválí přístup svého svěřence. „Je vyzrálý a chopil se své příležitosti,“ řekl Coppell na oficiálních stránkách Readingu.

Obránce Ivar Ingimarsson se také přidal k hodnocení českého reprezentanta a ani on nešetřil chválou: „Je to dobrý hráč. Umí to s balónem a je šikovný. Když má míč, tak umí zachovat klid.“

Readingu se zranil záložník Brynjar Gunnarsson, na jeho místě podle Ingimarsoona může hrát například Kalifa Cisse. „Marek a Cisse jsou hráči vysoké kvality, kteří se Readingu budou hodit nyní i v budoucnu,“ myslí si.

„Marek se dobře přizpůsobil, je to dáno jeho osobností. Přišel do klubu a tvrdě trénoval. Nyní si to užívá a hraje Premier League,“ všiml si Islanďan.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.