Hlavní obsah

Fulham zvládnul důležitý záchranářský zápas, Bolton ve Wiganu neuspěl

LONDÝN

Fulham, který je v anglické ligové tabulce třetí od konce, dokázal porazit pátý Everton na domácím hřišti 1:0. O jediný gól zápasu se postaral Brian McBride. Stejným výsledkem vyprovodil Wigan Bolton, který je pouze o jednu příčku nad Fulhamem. Domácím Latics zařídil tři body trefou ze 33. minuty Emile Heskey. Manchester City brankami Elana a Onouhy otočil ve druhém poločase domácí utkání proti Tottenhamu na 2:1. Za Kohouty se trefil Robbie Keane.

Článek

Everton přijel na hřiště soupeře odhodlán zvítězit a opět se bodově dotáhnout na největšího rivala FC Liverpool. Zápas se však nevyvíjel dle jejich představ. Už v 17. minutě se zranil jeden z pilířů ofenzívy Evertonu Andrew Johnson, kterého musel zaskočit Tony Hibbert.

Klíčový okamžik zápasu přišel v 67. minutě. Domácí Joseph Yobo prodloužil centr z levé strany a Brian McBride hlavičkou poslal míč za bezmocného Tima Howarda. Fulham vybojoval teprve své čtvrté vítězství v sezóně a na nesestupové pozice nyní ztrácí tři body.

Wigan, který v loňském ročníku do posledních kol odvracel hrozbu sestupu, porazil nejnižším rozdílem Bolton Wanderers a nemusí se cítit zdaleka tak v ohrožení sestupu, jako jeho nedělní soupeř. Od šesté minuty hráli domácí po vyloučení Koumase pouze v desíti, přesto tři body Wiganu trefil z voleje Emile Heskey po dlouhém autu Maria Melchiota ze 33. minuty.

V posledním nedělním zápase se Manchesteru City na domácím hřišti proti Tottenhamu povedl dokonalý obrat. Skóre utkání otevřel ve 36. minutě Keane, ve druhém poločase ale domácí svůj výkon viditelně zlepšili, z čehož pramenili dvě branky. Nejprve v 59. minutě Stephen Ireland tečoval do brány hlavičku Elana, o necelou čtvrt hodiny nasměroval hlavou míč do branky po Elanově centru Nedum Onouha.

Premier League - 30. kolo:
Fulham - Everton 1:0 (67. McBride), Wigan - Bolton 1:0 (33. Heskey), Manchester City - Tottenham 2:1 (59. Ireland, 72. Onouha - 32. Keane)

Reklama

Související témata: