Hlavní obsah

O titulu ještě není rozhodnuto, varuje kouč Manchesteru Ferguson

LONDÝN/PRAHA

Ani pětibodový náskok není dostatečnou zárukou titulu pro trenéra Manchesteru United Alexe Fergusona. Jeho svěřenci v nedělním šlágru smetli oslabený Liverpool 3:0 a po výhře Chelsea v londýnském derby nad Arsenalem 2:1 mají na čele tabulky komfortní vedení. „O titul se bude bojovat až do konce sezóny,“ upozorňuje zkušený skotský kouč.

Foto: Internet

Alex Ferguson

Článek

Jisté je jedno – z boje o titul je definitivně Liverpool, který má sedm kol před koncem Premier League již čtrnáctibodovou ztrátu. V neděli neměli svěřenci Rafy Beníteze po vyloučení Mascherana proti rozjetým Rudým ďáblům šanci. Argentinec neudržel nervy na uzdě a po opakovaných protestech oslabil tým. O deseti neměli hosté v Manchesteru šanci dohnat jednobrankové vedení soupeře. „Po vyloučení Mascherana bylo po zápase,“ připustil na stránkách BBC kouč Benítez.

Manchester vyhrál páté utkání v řadě, od porážky v městském derby 10. února exceluje. „Podali jsme opravdu dobrý a zkušený výkon,“ pochvaloval si trenér Ferguson.

Spokojený byl po výhře nad Arsenalem kouč Chelsea Avram Grant. „Boje o titul jsme se nevzdali, dál stíháme Manchester.“ Navíc mají Blues šanci stáhnout na lídra tři body 26. dubna, kdy se Manchester United představí na jejich hřišti. „Dodali jsme klubu sebedůvěru a s Manchesterem se o titul porveme,“ dodává útočník Didier Drogba, který zařídil nedělní výhru dvěma góly. „Můžu slíbit ofenzivní fotbal,“ říká Grant na klubových stránkách.

Neúspěšná série

Arsenal je stále bez zraněného kapitána české reprezentace Tomáše Rosického a nedaří se mu protrhnout neúspěšnou sérii. Kanonýři naposledy vyhráli před více jak měsícem nad Blackburnem, po remíze v Birminghamu a zranění Eduarda tým jen čtyřikrát remizoval a jednou prohrál. Navíc již za tři kola se svěřenci trenéra Wengera postaví lídrovi na jeho domácím stadiónu Old Trafford.

Přesto se londýnský klub nadějí na zisk titulu nevzdává. „Budeme bojovat až do konce, ale musíme začít vyhrávat. O budoucnost se nestaráme, přestože jsme nyní velmi zklamaní,“ řekl po prohře v derby trenér Arsenalu Wenger. „Máme problémy v defenzívě, které musíme vyřešit,“ citují Francouze klubové stránky. Arsenal hraje příští kolo v Boltonu, Manchester United přivítá Aston Villu a Chelsea hostí Middlesbrough.

Reklama

Související témata: