Hlavní obsah

Capellovi hrozí obvinění za zatajování informací soudu

ŘÍM

Trenér anglické fotbalové reprezentace Fabio Capello bude v rodné Itálii vyšetřován kvůli utajování informací před soudem. V pondělí to navrhl vyšetřovatel případu bývalé hráčské agentury GEA, v němž Capello vystupoval jako svědek.

Článek

Jak uvedla italská média, bude Capello z křivého svědectví obviněn společně s bývalým ředitelem Juventusu Turín Antoniem Giraudem. Oběma hrozí až šest let vězení.

Capello a Giraudo svědčili v případu šesti mužů, kteří jsou obviněni v rámci kauzy GEA z toho, že vyhrožovali hráčům, kteří nejsou zastupováni agenturou, a naopak protežovali své klienty. Capello u soudu uvedl, že v době svého trenérského působení v italském fotbale nikdy nepřišel do kontaktu s kontrakty fotbalistů a nikdy neslyšel o tom, že by hráči byli nuceni podepisovat nějaké zvláštní smlouvy.

K obviněným patří bývalý generální manažer Juventusu Luciano Moggi, jenž je i jednou z hlavních postav skandálu s ovlivňováním rozhodcích z roku 2006, a hráčský agent Davide Lippi, syn bývalého reprezentačního trenéra Marcella Lippiho.

Capello působil pod Moggim v Juventusu v letech 2004-2006 a také během angažmá v letech 1999-2004 v AS Řím.

Jednašedesátiletý italský kouč, jenž byl v prosinci jmenován druhým zahraničním trenérem anglické reprezentace, je také turínskými úřady vyšetřován kvůli údajným daňovým únikům.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.