Hlavní obsah

Gólman Chelsea Čech bude večer chytat

LONDÝN/PRAHA

Brankář Petr Čech se po více než měsíci vrací do branky Chelsea. Podle informací Práva z blízkého brankářova okruhu, mu v pondělí odpoledne kouč Avram Grant sdělil, že s ním počítá pro večerní utkání 34. kola Premier League proti Wiganu. Čech si 4. března při tréninku před zápasem Ligy mistrů s Olympiakosem Pireus poranil šlachu v kotníku a s plnou přípravou začal až po měsíci, který provázelo mnoho spekulací, kdy se vrátí do branky.

Foto: www.petr-cech.cz

Brankář Petr Čech na tréninku Chelsea

Článek

V neděli 6. dubna už naplno trénoval s mužstvem a chystal se na úterní odvetu čtvrtfinále Ligy mistrů s Fenerbahce Istanbul. Na trávníku se však střetl se spoluhráčem Ben Haimem a s krvácející ránou skončil v nemocnici. Lékaři mu sešili ránu na bradě a pravé straně úst asi padesáti stehy. Čech však měl v brance chybět nejméně čtrnáct dní.

V úterý se však zranil jeho náhradník Cudicini a do branky musel třetí brankář Hilario. Hned po té začala Chelsea hledat způsob, jak ochránit brankářovu bradu, aby mohl mezi tyče co nejdříve. Vždyť v pondělí čeká Chelsea Wigan, ve čtvrtek Everton a příští týden hraje londýnský klub semifinále Ligy mistrů s Liverpoolem.

Nejčastěji se hovořilo o široké náplasti nebo chrániči brady, jaký používali hokejisté. „Nakonec nechali Petrovi vyrobit speciální chránič brady, podobný hokejovému. Je z tvrdé hmoty, ale uvnitř měkký, aby ránu chránil a nezavinil její otevření. Anglická Fotbalová asociace chránič schválila a Petr, který to zkoušel s ním i bez něj, se rozhodl jej použít. Jelikož o víkendu trénoval v pohodě a dobře se cítil i v pondělí dopoledne, kouč Avram Grant se rozhodl jej po desetizápasové pauze nominovat už na večerní duel s Wiganem,“ řekl Právu hráčův manažer Pavel Zíka.

Dnešní zápas proti Wiganu začíná ve 21:00 a živě jej vysílá Galaxie Sport.

Reklama

Související témata: