Hlavní obsah

Izraelci z Chelsea mohou s klubem do Malajsie

KUALA LUMPUR

Malajsijská vláda dala trenérovi fotbalistů Chelsea Avramu Grantovi a obránci Tal Ben Haimovi povolení ke vstupu do země, kam londýnský celek zamíří na předsezonní soustředění. Oba členové klubu ho potřebovali kvůli izraelské národnosti.

Článek

"Izrael jsme sice jako stát neuznali, nevidím ale důvod, proč bychom nemohli respektovat jeho sportovce. Koneckonců, sám jsem fanouškem Chelsea," řekl ministr vnitra Syed Hamid Albar. "Dokud tady nebudou projevovat politické nebo náboženské názory, nemáme s jejich návštěvou problém," dodal.

Grant s Haimem původně povolení nedostali, vláda ale názor změnila poté, co Chelsea pohrozila, že Malajsii při asijském turné vynechá.

Dosud poslední návštěva izraelských sportovců v převážně muslimské Malajsii vzbudila velkou nevoli. Když do země přijela v roce 1997 reprezentace v kriketu, provázely její návštěvu rozsáhlé demonstrace.

Chelsea, v níž působí i český brankář Petr Čech, odstartuje turné po Asii koncem července v Číně a poté by se měla utkat s výběrem Malajsie v Kuala Lumpuru.

Reklama

Související témata: